Bursa'da Torunlar A.Ş.'ye ait Zafer Plaza adlı AVM'de bulunan bir mağazanın tavanı çöktü. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olayda 'herhangi bir can kaybı yaşanmadığı' açıklandı. Tavan çökmesi, AVM'nin bir bölümünü oluşturan Boyner mağazasının yıkımı devam ederken meydana geldi. Boyner'in yıkımının da Torunlar A.Ş. tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi.

Bursa'da Torunlar A.Ş.'ye ait AVM'nin içindeki bir mağazanın tavanı çöktü

Bursa'da Torunlar A.Ş.'ye bir alışveriş merkezinde (AVM) bulunan bir giyim mağazasında, plazının bir kısmını oluşturan Boyner mağazasının yıkımı sırasında çökme meydana geldi.

Osmangazi ilçesindeki Zafer Plaza adlı AVM'de bir mağazanın tavanında çökme yaşandığı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Polis, itfaiye ve AFAD ekipleri, olay yerine ulaşarak çalışma başlattı.

İçerideki kişileri tahliye ederek AVM'yi girişlere kapatan ekipler, olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

bursa-da-torunlar-a-s-ye-ait-avm-nin-icindeki-bir-magazanin-tavani-coktu-1013994-1.

bursa-da-avm-de-bir-magazada-cokme-meydana-geldi-1013961-1.

VALİ CANBOLAT: CAN KAYBI VEYA YARALI YOK

Bursa Valisi Yakup Canbolat, çökmenin AVM'nin ikinci katındaki bir mağazanın asma katında meydana geldiğini söyledi.

Bölgede gerekli çalışmaların devam ettiğini belirten Canbolat, "İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz. AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede. Her ihtimali değerlendiriyoruz. Enkaz kaldırma çalışmaları tedbirli bir şekilde sürüyor. Bölgede gerekli önlemler alındı. Şu an için can kaybı veya yaralı söz konusu değil" diye konuştu.

bursa-da-avm-icindeki-bir-magazada-cokme-meydana-geldi-1013987-1.

AVM YÖNETİMİNDEN ÇÖKMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bursa'da bir bölümü yıkılan alışveriş merkezinden açıklama yapıldı. Torunlar A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, holdingin ilk AVM'lerinden biri olan Zafer Plaza AVM’de, öğle saatlerinde bir mağazanın tavanında alçıpan çökmesi yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, "Olay sonrası İtfaiye, sağlık, AFAD ekipleri ve emniyet güçleri hızlıca olay yerine intikal ederek gerekli tüm tedbirleri almıştır. Olayda her hangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. AVM’miz tedbir amaçlı kısa bir süre ziyaretçilerimize kapatılmıştır. AVM içinde bulunanlar tahliye edilmiştir. Şu saat itibariyle AVM’miz normal çalışma sürecine dönmüştür. Olayın sebebi ile ilgili detaylı incelemeler başlatılmıştır. Tüm Zafer Plaza çalışanlarımıza ve ziyaretçilerimize büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz" denildi.

ÇALIŞMAYI TORUNLAR A.Ş. YÜRÜTÜYORDU

Öte yandan tarihi hanlar ve çarşı bölgesi kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Zafer Plaza'nın bir bölümünü oluşturan Boyner Mağazası'ndaki yıkımın da Büyükşehir Belediyesi ile yapılan anlaşma çerçevesinde Torunlar A.Ş. tarafından yapıldığı öğrenildi.

AA-DHA-İHA