Bursa’da faaliyet gösteren Uluğ Enerji yönetimi, rapor alan işçiler hakkında tutanak tuttu ve savunma istedi. Enerji-Sen Genel Başkanı Keskin, doktorun verdiği raporu sorgulamanın ve bunun tutanağını tutmanın kimsenin haddine olmadığını söyledi

Bursa'da Uluğ Enerji'de rapor alan işçilere tutanak tutuldu

Büşra ÇETİNKAYA

Bursa’da faaliyet gösteren Uluğ Enerji ile DİSK’e bağlı Enerji-Sen arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Süreç devam ederken, işveren rahatsızlandığı için rapor alarak işe gitmeyen işçiler hakkında, işkolundaki grev ve lokavt yasağını deldikleri gerekçesiyle tutanak tutarak savunma istedi.

Yaşanan sürece dair BirGün’e konuşan Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, ”Toplu iş sözleşmesi daha imzalanmadan arkadaşlarımıza gözdağı verilmek istendi. İşçiler zaten normalde ağır koşullarda çalışıyor, şu an koşulları daha da koşullar daha ağır vaziyette. Kar içinde eksik personelle yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Asgari ücretle çalışan işçiler sağlıklı beslenemiyor. Hastaneye gittiklerinde doktor tarafından verilen istirahatler sonucunda şirket, işçilere rapor aldığı için tutanak tutuldu” dedi.

Keskin, işçilerin yıllar sonra haklarını aramaya başladıklarını belirterek “Toplu iş sözleşmesi öncesi bir araya gelip yıllar sonra hak aramaya çalışan işçilerin bu hak arayışının önünü kesmeye çalışıyorlar. Tahakküm ilişkisini kalıcılaştırmanın yoluna bakıyorlar. Bu ne yasal olarak ne de işçi sağlığı ve güvenliği açısından kabullenilir şey değil. Doktorun vermiş olduğu raporu sorgulamak ve bunun tutanağını tutmak, yok saymak kimsenin haddine değil” diye konuştu.

Son olarak Keskin, sendikanın gerekli yasal işlemleri başlatacağını ifade etti.