Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte iller seyahat yasağı kaldırıldı, kafeler açıldı. Sokağa çıkan yurttaşlar arasında sosyal mesafe kayboldu. Bursa Valisi Yakup Canpolat, koronavirüs vakalarında bir günde yüzde 50 artış olduğunu söyledi

Bursa'da vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttı


Bursa Valisi Yakup Canpolat, Bursa Hakimiyet gazetesine normalleşme süreciyle birlikte vaka sayısında yaşanan artışı anlattı.

Vali Canpolat, “Normalleşiyoruz, iyiye gidiyoruz ama şu mesajı vermek istiyorum. Önceki günkü rakamlar beni korkuttu. Sayı vermemeyim ama bir önceki güne oranla pozitif vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttı. Bu vakaların yüzde 50’si de Yıldırım’da. Yıldırım dikkat etmeli,” ifadelerini kullandı.

Koronavirüsü ile mücadelede bundan sonraki dönemin yurttaşların gayreti ve sağduyusuna bağlı olduğunu dile getiren Vali Canbolat “Sosyal kontrol dediğimiz akraba arkadaş çevre insanları uyaracak. Kuralla uyun diyecek. İnsanlar kendi sağlığını düşünmüyorsa bile toplumun ve muhatap olduğu kişilerin sağlığından sorumlu. Bu bir vebal. Kendi sağlığını düşünmüyorsa toplumu düşünecek” şeklinde konuştu.