İkinci yarının açılışı, sezona başladığı teknik direktörle devam eden iki takım arasında oynandı. Son 8 maçını kaybetmeyen ilk yarının fiyakalı takımlarından Kasımpaşa evinde uzatma dakikalarında yediği golle Gaziantep’e kaybetti. Kasımpaşa’nın hakem hataları yerine Donk’un yerini doldurmaya ve 3 yılı aşkın süredir takımı boykot eden taraftarlarını yeniden tribünlere çekmeye odaklanmasında fayda var. Gaziantep lige bıraktığı yerden devam ediyor. Karcemarskas’ın kurtarışlarıyla maça tutunan Güneydoğu temsilcisi, 90+4 de Muhammet’in muhtemel veda golüyle 3 puan alarak üst sıralara tırmanışını sürdürdü.

Biseswar’ın önderliğinde maçın ilk devresini domine eden Kayserispor 2. dakikada bulduğu gol dışında skor üretemeyince ikinci 45 dakikada oyunun hakimiyetini rakibine kaptırdı. Sezonun ilk yarısının deplasman fatihi Osmanlı kaleci Abdüllaziz’e takılınca 2016’ın ilk maçını puansız kapattı.
Bu sezon Manisa’da soyunma odasına hiç boynu bükük gitmeyen Akhisar, alıştığımız savunma performansına yakışmayan iki gol yiyerek evinde ilk mağlubiyetini aldı. Son 4 haftada sadece 1 puan alan Akigolar 3. sıradan 6.lığa kadar gerilemiş durumdalar. Konyaspor’un bu galibiyetle sıralamadaki yeri değişmedi ancak üst tarafa iyice yaklaşıp alt tarafla arasına çizgi çekmeyi başardı.

Mustafa Denizli’nin Galatasaray’ı toparlanmış gözükse de şampiyonluk yarışı içinde olmak istiyorsa daha iyisini yapmak zorunda. Maça iyi başlayıp ilk yarıda bulduğu gollerle rahatlayan son şampiyon, Sivas’ın farkı bire indirmesinin ardından yine taraftarlarına korku filmi yaşattı. Bu mağlubiyet Sivas’ı tehlike hattına çekti. Hakem hatalarından şikâyetçi olan Okan Buruk’un teknik direktörlük kariyerinde İstanbul Oligarşisine karşı galibiyeti bulunmuyor.
Çaykur Rizespor evinde iştahlı başladığı ve öne geçtiği maçta Gençlerbirliği’ne mağlup oldu. Maçın kader anı belki de Kweuke’nin penaltı vuruşuyla bulduğu beraberlik sayısının sevinci yaşarken sakatlanıp oyuna devam edememesi oldu. Djalma maçın sonlarında şapkasından tavşan çıkartarak 3 puanı başkent temsilcisinin hanesine yazdı.

Morais yönetiminde ilk maçına çıkan Antalya kendi evinde Başakşehir’e kaybetti. “İkinci golü aradığımız dakikalarda ikinci golü yedik” diyen Portekizli teknik adamın takımının kolay gol yeme sorununu çözmesi gerekiyor. Başakşehir ligimizin en organize takımı olduğunu bir kez daha gösterdi. Kasımpaşa ve Akhisar’ın kaybettiği haftayı 3 puanla geçerek Galatasaray’ın sadece bir puan gerisinde 4. sıraya yerleşti.
Bursaspor yeni stadı ve yeni teknik direktörüyle lige yeniden başlamış gibiydi. Taraftarlarının da geri dönmesi Bursa için hedef güncellemesi manasına geliyor. Maçın hemen başında 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen maçı kazanmayı başardı. Trabzon oyun olarak da kadro olarak da ilk yarının gerisinde. Bursa karşısında ofansif anlamda Erkan’a bağımlı haldeydiler. Bu mağlubiyet gerekli transferlerin yapılması ve teknik direktör sorununu çözmek konusunda katalizörlük yapacaktır. Haftanın hakemlerden şikâyetçi olunmayan tek maçı Beşiktaş ile Mersin İdman Yurdu arasında oynandı, zira karşılaşma yoğun kar yağışı nedeniyle 5. dakikada tatil edildi.

Fenerbahçe 5 yıldır kazanamadığı Eskişehir deplasmanında sezonun en farklı galibiyetini alarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Yeni lider rakiplerine pozisyon vermeyip yakaladığı fırsatları değerlendirerek yoluna devam ediyor. Samet Aybaba’nın gelişiyle takımına sahip çıkmaya başlayan Eskişehir halkı, soğuk havaya rağmen tribünleri doldurarak desteğe devam etti. Siyah Kırmızılılar mağlubiyetin faturasını haftanın diğer kaybedenleri gibi maçın hakemine kestiler. Evet, hakemler performanslarıyla ligin zayıf halkası durumundalar ve performanslarını yükseltmek zorundalar. Ancak başarısızlığı başkalarına addetmek futbolumuzun kronik sorunu… Es-Es’i ligde tutacak şey, hakem performansı değil taraftar desteği ve yeni transferlerin takımın oyununa yapacağı katkı.

Haftanın Takımı: Bursaspor
Haftanın Oyuncusu: Serdar Aziz
Haftanın Teknik Direktörü: Mutlu Topçu
Haftanın Golü: Djalma Campos