Bursa'nın şubat ayına kadar yetecek suyu kaldı

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü Güngör Gülenç, Bursa'da şubat ayına kadar yetecek su kaldığını açıkladı.

Gülenç, ''Şubat ayına kadar yetecek suyumuz var; ancak yine de vatandaşlarımızdan suyun bilinçli ve tasarruflu kullanılması konusunda özen bekliyoruz'' dedi.

Kentte içme suyu ihtiyacının büyük oranda karşılandığı Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyelerinin azaldığını belirtten Gülenç,''Doğancı Barajı'ndaki doluluk oranı, yüzde 63'ler civarında'' diye konuştu.

Gülenç ayrıca, beklenen yağışların geciktiğini, hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyretmesiyle barajlardaki doluluk oranının da artacağını kaydetti.

Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi'ndeki laboratuvarın, uluslararası geçerlilikte akreditasyonu olduğunu belirten Gülenç, şehrin farklı noktalarından alınan numunelerle her gün bakteriyolojik, biyolojik ve kimyasal analizler yapıldığını, BUSKİ'nin yanı sıra İl Sağlığı Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı meslek odaları tarafından da analizler gerçekleştirildiğini söyledi.

DHA