Bursa'da, infaz koruma memuru Cengiz Yiğit'in (36) hayatını kaybettiği 13 kişinin de yaralandığı servis otobüsüne yönelik EYP’li saldırının faillerinin bulunması için başlatılan soruşturma sürüyor. Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Arkadaşlarımız çalışmalarını, gece boyunca sürdürdü. Şu anda gözaltı yok. Saldırıyı üstlenen örgüt olmadı. İncelemeler sürüyor" dedi.

Bursa Valiliği'nden bombalı saldırıyla ilgili yeni açıklama

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Osmangazi ilçesinde infaz koruma memurlarını taşıyan otobüse yapılan bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, incelemerin devam ettiğini belirterek saldırıyı üstlenen bir örgüt olmadığını söyledi. Canbolat, "Şu anda gözaltı yok" dedi.

Dün saat 07.45 sıralarında meydana gelen olayda, cezaevine personel taşıyan servis otobüsü, Yenikaraman Mahallesi yakınlarından geçerken aydınlatma direğinin dibine yerleştirilen el yapımı bomba uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada, evli ve 3 çocuk babası olan infaz Koruma Memuru Cengiz Yiğit hayatını kaybederken, 13 personel yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Ruhan Erdem, şehir hastanesinde ameliyata alındı.

"BOMBANIN TÜRÜ ARAŞTIRILIYOR"

Patlamanın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nce başlatılan soruşturma ve inceleme devam ediyor. Saldırıya ilişkin DHA'ya konuşan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Arkadaşlarımız çalışmalarını, gece boyunca sürdürdü. Şu anda gözaltı yok. Saldırıyı üstlenen örgüt olmadı. İncelemeler sürüyor" dedi.

Bu arada, olayda kullanılan el yapımı bombanın ne tür olduğu, nasıl yapıldığı ve kullanılan malzemelerin temininin nereden sağlandığı konusundaki araştırma devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sabah sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaralılardan durumu ağır olan Ruhan Erdem’in tedavisinin Bursa Şehir Hastanesi’nde sürdüğünü, diğer yaralılarından 11’inin tedavisinin devam ettiğini ve 1 kişinin ise servisteki tedavisinin tamamlandığını belirtti.