Bursaspor’la çıkacağı karşılaşma öncesinde Amedspor oyuncularına ve taraftarlarına yapılan saldırı ile tribünlerde açılan pankartlara ilişkin gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı.

Bursaspor-Amedspor maçındaki olaylara ilişkin gözaltına alınan 9 kişi serbest bırakıldı
Fotoğraf: DHA

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup 23'üncü haftasında Bursaspor'a konuk olan Amed Sportif Faaliyetler’i oyuncularına ve taraftarlarına yapılan saldırılar ile tribünlerde açılan pankartlara ilişkin gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan Bursaspor-Amedspor maçında, sahada çıkan olaylar ve tribünlerde açılan eski MİT'çi 'Yeşil' isimli Mahmut Yıldırım ve 'Beyaz Toros' pankartları, tepkilere neden olmuştu.

Maç devam ederken açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tribünlerde açılan bazı pankartlarla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek "Futbol seyrinin dışındaki görseller, kabul edilemez ve sporla bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileriyle ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" demişti.

Bakan Soylu'nun paylaşımının ardından tribün sorumlu müdürü ile maç güvenlik amiri ve yardımcısı açığa alınmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de pankartlara ilişkin, "Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir suretle müsaade edilmeyecektir" açıklamasını yapmıştı.

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST

Karşılaşma sonrası başlatılan soruşturma kapsamında; aralarında tribüne pankart getiren ve açan, kavgalara karışan 9 kişi, gözaltına alındı. İfadeleri alınan 3 kişi, dün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi savcılıkça serbest bırakıldı. Aralarında tribüne pankart getirip, açan Ö.Ç., E.A., L.U. ve M.B.'nin de bulunduğu 6 kişi için de savcılıktan 1 gün ek süre alındı. Bugün ifadeleri alınan şüpheliler de adliyeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan 6 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(DHA)