Tüm Emekliler Sendikası İzmir Şubeleri, 2021 Bütçe Yasa Teklifini protesto için düzenledikleri basın açıklamasında, bütçenin emeklileri açlığa mahkûm ettiğini söylediler.

"Bütçe emeklileri açlığa mahkum ediyor"

TÜRKAN ŞİŞOĞLU

Tüm Emekliler Sendikası İzmir Şubeleri, 2021 Bütçe Yasa Teklifi’ni protesto etmek için bugün Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli, “Ağır hasta sayısı ve can kaybı her geçen gün artmasına rağmen iktidar sadece verileri gizlemek için çaba harcamış, ortalama bir savaşta ölen insan kadar her gün insan ölürken yönetenler yandaşlarına kazandıracaklarını ve kendilerinin alacağı komisyonu yükseltmek kaygısıyla pozitif vaka sayılarını birden beş altı katı olarak duyurmaya başlamıştır” diye konuştu.

Emeklilerin yıllık harcamalarının içinde yer almayacak birçok ürün üzerinden hesaplanan enflasyonu düşük göstermeye çalışıldığını dile getiren Düşünceli, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçek enflasyonun yüzde 50 olduğu bir ortamda salgınla mücadelede dezavantajlı grup kabul edilerek özel destek verilmesi gereken emekliler tedbir adı altında evlere kapatılıp adeta yalnızlığa ve yoksunluğa terk edilmek istenmektedir. Torba yasa adı altında getirilen ve emeklilik konusunda elde ettiğimiz hakları almayı geri almayı hedefleyen yasa girişimleri geri çekilmelidir. Yılda 4 sefer aylık tutarında ikramiye verilmelidir. Emeklilerden sağlık ve tedavi katkı payları alınmamalıdır. Ekmek, et, su, elektrik, doğalgaz gibi temel ihtiyaç ürünlerine zam yapılmamalıdır. Salgına karşı en az iki yıllık bir mücadele/baş etme programı hazırlanıp uygulamaya konulmalıdır. Koronavirüse karşı bulunduğu söylenen aşıların tıbbi olarak onaylanmasından sonra ücretsiz olarak aşılanmasına başlanmalıdır. Salgına karşı tedbir adı altında uygulamaya konulan ve bizleri eve kapatmaya yönelik uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Salgın koşullarında yaşlılara, kronik rahatsızlığı olanlara yerel ya da merkezi yönetim tarafından destek verilmeli, ihtiyaçları karşılıksız olarak karşılanmalıdır.”