Bütçe görüşmelerinin 2’nci gününde vekiller arasında kavga çıktı. AKP’li Işık’ın yumruk atması sonucu kafasında açılma meydana gelen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, yoğun bakıma kaldırıldı.

Bütçe görüşmelerinde muhalefete saldırdılar
Meclis’te yaşanan yumruklu saldırı sonrası İYİ Parti Milletvekili Örs hastaneye kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu, 2023 Yılı Bütçe Teklifi’nin ikinci gününde, 1’inci tur görüşmeleri için Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçelerinin yanı sıra Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Yargıtay, Danıştay, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumunun bütçeleri ele alındı.

Önceki gün olduğu gibi tansiyon, bütçe görüşmeleri esnasında Meclis’te yine yüksekti. Görüşmeler sırasında milletvekilleri arasında başlayan sözlü tartışmalar bir süre sonra yumruklu kavgaya dönüştü.

YOĞUN BAKIMA ALINDI

Meclis’teki bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Milletvekili Ümit Yılmaz kürsüde konuşma yaparken AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında sözlü tartışma yaşandı. AKP ve İYİ Parti sıralarındaki milletvekillerinin de ayağa kalkarak tartışmaya başlaması üzerine gerginlik büyüdü. Daha sonra AKP Milletvekili Alpay Özalan kürsüye yürüdü. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Özalan’ı engellemeye çalışırken AKP’li Milletvekili Zafer Işık Örs’ün alnına vurdu. Kafasında açılma meydana gelen Örs’ün bu sırada kalp spazmı geçirdiği kaydedildi.

Örs’e ilk müdahaleyi muhalefet kulisinde İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur yaptı. Örs’ün kravatı çıkarılıp bir süre oturtuldu. Kalp rahatsızlığı olduğu için önce Meclis’teki revire götürülen İYİ Parti Milletvekili daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Örs yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Örs’ün sağlık durumuna ilişkin hastane önünde açıklama yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Hüseyin Örs’ün kalbinin durma noktasına geldiğini belirtti. Cesur, “Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrasında vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben revire eşlik ettim. EKG çekmelerini rica ettik, EKG’de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi’ne getirmeye karar verdik. Orada bir ilaç uygulandı. Güven Hastanesi’ndeki yetkilileri arayarak kardiyoloji ve acil hocaların hazır olmalarını rica ettik. Yapılan müdahale kalbin, kalp ritminin geri döndürülmesi olarak bilinen kardiyoşok tedavisidir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda’’ ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da sosyal medya hesabı üzerinden Örs’e yapılan yumruklu saldırıyı kınadığını belirterek, “Gazi Meclis’imizde, milletin temsilcisine kalkan bu yumruk için gereken de yapılmalıdır” dedi. Öte yandan İYİ Parti’den yapılan açıklamada yumruk atan AKP’li vekil hakkında suç duyurusunda bulunulacağı duyuruldu.

Örs’e saldırarak yoğun bakıma kaldırılmasına neden olan AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık ise ‘‘Genel Kurul’da zaman zaman böyle şeyler olur, özür dilemeyeceğim’’ dedi. Diken’e konuşan Işık, söz konusu saldırının ‘olayın sıcaklığı’yla yaşandığını söyledi. İyi Parti grubunun ‘saldırması’ sonucu böyle bir ‘mukavemet’ gösterdiklerini söyleyen Işık, Örs’e vururken elinde bir cismin olmadığını ve yere düşerken yaralanmış olabileceğini belirtti.

***

MECLİS KÜRSÜSÜNDE 3 KONUŞMA 1 YUMRUK

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinin ikinci gününde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün kafasını yaran AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın Meclis karnesi temiz bir sayfaya yakın nitelikte.

TBMM’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre AKP’li Zafer Işık, Meclis Genel Kurulu’nda şimdiye dek 4 kez konuşma yaptı. Işık’ın konuşmalarından biri ise milletvekili ant içme töreni. Ant içme töreni haricinde yalnızca 3 kez Meclis kürsüsüne konuşma yapmak için çıkan Işık, bugün ise yumruk atarken kürsünün yakınlarındaydı. İlk imza sahibi olduğu kanun teklifi, genel görüşme önergesi, soruşturma önergesi, araştırma önergesi bulunmayan Işık, şimdiye kadar 36 kanun teklifine ve 7 araştırma önergesine imza atmış.

AKP’li Zafer Işık, güncel olarak TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Katip Üyesi ve Parlamentolararası Kosova Dostluk Grubu Başkanlığı ile Gürcistan Dostluk Grubu Başkanvekilliği ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi olarak görev yapıyor.