Modern tıbbın ameliyat, organ nakli, tüp bebek, kök hücre, doku ve organ üretimi, rekombinant-DNA yöntemiyle üretilen vitamin, ilaç ve aşılar gibi öne sürdüğü büyük umutlar her seferinde hayal kırıklığıyla sonlanmaktadır. Bunun sebebini, Yaratıcı’nın kanunlarını gözardı eden ve onlarla savaşan zihniyette aramak gerekir.

Hasta olmak insanın kendi suçu, kendi ayıbıdır, çünkü, beden mükemmel yaratılmıştır ve mükemmel bir bağışıklık sistemine sahiptir.

• • •

Canlı cansız bütün yaratılanlar seçim hakkı olmaksızın sürekli zikir halindedir. Yalnızca insan, imtihanda olduğu için, zikredip zikretmemek konusunda seçim sahibidir. Ancak insan bedenindeki hücreler de bütün yaratılanlar gibi devamlı Allah’ı zikreder.

Bağışıklık sistemi hücrelerin zikrini korumakla mükelleftir. Hücre koruma altındayken hiçbir şey onu zikirden alıkoyamaz.

Bağışıklık sisteminin koruması haram yiyecekler ve haram ilaçlarla; lazer, biyorezonans ve binöral aktiviteyi esas alan yeni metotlarla delindiğinde hücrelerin zikri durur veya değişir.

Bugünkü teknolojilerin tamamı, modern tıpta kullanılan ilaçlar ve metotlar, su ve gıdalardaki katkı maddeleri hücreleri zikirden ayırmaya çalışmaktadır.

• • •

Tansiyon düşürücü kullanan bedenine karşı suç işlemiş ve nefsine zulmetmiş olur. Çünkü, kullanılan ilacın tesiriyle damarlar genişler, bunun sonucunda kan akımı yavaşlar. Ancak ağır ve kirli kan damarlarda yağ ve atıkları bırakır; damarları daralır dokuları kirlenir; kılcal damarları tıkanır.

Tansiyon yükselince kusmak gerekir. Sonra lavman yapılarak soğuğa yakın ılık suyla gusül abdesti alınır ve limon suyu+su karışımı içilir; sırta 12 kupa kapatılır veya boyundan, omuzdan veya kafadan hacamat yaptırılır veya sülük koyulur ve kupa çekilir.

Vajinismus ruhsal bir problem olduğu için ibadetleri düzeltmek ve Kurân-ı Kerim okumak tedavinin başarısında büyük etkendir.
Kıl dönmesi tedavisinde sülükten daha etkili bir metod yoktur.

Beyin temizlemesi için her sabah burna ev sirkesi-ince öğütülmüş çörekotu karışımı veya ev sirkesi-halis bal karışımı çekilir. Yılda bir defa burna acı kavun suyu çekilir. Bu işlemlere paralel olarak kafa arkası ve şakaklara toplam 15 sülük, kulakların arkası, burun içi ve kulak içine toplam 15 sülük 4 hafta arayla kapatılır.

Sara tedavisinde kullanılan hayvansal ilaçlar: kır kaplumbağasının ödü, yaban tavşan eti, kurutulmuş yaban tavşanı işkembesi, tavşan ödü, keklik ödü, kurutulmuş ve yeni öğütülmüş keklik karaciğeri, kurutulmuş deve beyni.

Ruhî hastalıkların sebebi modern dünyada çok az anlaşılmaktadır. Ancak Kurân-ı Kerim’de gayet açık bir şekilde anlatılır: “Kim Rahman’ı anmaktan yüz çevirirse, biz ona şeytanı musallat ederiz.” (Zuhruf Suresi, 36).

• • •

Toplum ve Hekim için Geleneksel Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp dosyası hazırlarken İslam Tıbbı konusunda kaynak arayışına girdiğimde karşıma en çok çıkan Aidin Salih’in Gerçek Tıp kitabı oldu.

Yazar Ukrayna’da tıp fakültesinden mezun olmuş, Taşkent Üniversitesi’nde Biyoloji ve Rusya’da Uluslararası Alternatif Tıp Okulunu da bitirmiş…

Dünyanın birçok yerinde İslam Tıbbı ile ilgili yüzlerce konferans vermiş…

Kitabı on yılda on dokuz baskı yapmıştı.

Sonradan İslamcılığa kaydığı anlaşılsa da Sovyetler Birliği’nde tıp ve biyoloji eğitimi almış bir yazarın konuyu az çok mantıklı olarak ele almasını beklemiştim.

Ve fakat, heyhat!..

Nasıl hayal kırıklığına uğradığımı yukarıdaki paragraflarda görmüşsünüzdür.

Diplomalısı diplomasızı, cübbelisi cübbesizi, bir gram akıl, bir dirhem mantık, ı-ıh, al birini vur ötekine!..

Hey garson, bütün İslamcılara benden deve sidiği.

Afiyetler olsun!..

Not: Bu hafta aslında Recep Akdağ’ın Sağlık Bakanlığı’ndaki ikinci dönemi hakkında yazmam beklenirdi; fakat bu on dört ay o kadar boş geçti ki, İslamcıların arasındaki sidik yarışını yazmak daha cazip geldi.