Büyük fırsat kaçtı

Milli maç arasından sonra perde Dolmabahçe'de kalkıyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik Porto mücadelesi öncesi Beşiktaş, Teleset Mobilya Akhisarspor'u ağırlıyor. Sıralamada üstünde yer alan rakiplerinin buluşacağı haftada siyah-beyazlılar mutlak üç puan kovalıyor. Herkesin kafasındaki belli, fişi erken çekmek. Bakalım evdeki hesap Çarşı'ya uyacak mı...

Son gün sakatlığı yüzünden kadrodan çıkarılan Pepe'nin yokluğunda, Şenol Güneş'in ne yapacağı merak konusuydu. Deneyimli teknik direktör Medel'i, Tosic'in partneri olarak defansın göbeğine yerleştirmiş durumda. Başarılı hoca devler arenasındaki randevuyu da düşünerek rotasyona gitmiş. Oğuzhan, Babel, Cenk kenarda, Tolgay, Lens, Negredo sahada. Ne kadar istediği yüzünden okunan İspanyol golcü, vites yükseltmek zorunda

Deplasman ekibinde Okan Buruk sürpriz bir şekilde Emnes'e formayı vermiş, takımın golcüsü Henrique'yi kulübeye çekmiş. Orta sahada takımın en iyilerinden Serginho sakatlığı nedeniyle yok. Malum Trabzonspor'a yarım düzine attıkları günden beri düşüşteler. Vodafone Park'ta çıkışa geçebilirler mi...

Maça hızlı başlayan ev sahibiydi. Q7'nin adrese teslim ortasını Lens kafayla ağlara yollayabilse, karşılaşma adeta 1-0 başlayacaktı. Negredo'nun kaçırdığı Talisca'nın yerde kalmasıyla kazanılan penaltıyı kullanan Quaresma kaleci Lukac'a takılmıştı, seken topu tamamlamak isteyen Negredo direğe! 11. dakikada fark rahat iki olabilirdi.

Rakip kaleye pek gitmeyen Akhisar ilk yarıdan istediğini alıyordu. Aradıkları kontraları bulamamışlardı. Kartal'ın soyunma odasından nasıl döneceği merak ediliyordu.

İkinci devreye Cenk başlamış, günün kötüsü Lens çıkmıştı. Penaltı çıkaran Lukac ikinci yarının başında bu sefer kornerde kalesinde devleşmişti. Ev sahibi sağlı sollu gelmeye başlıyordu. 56'da Talisca'nın savunmadan seken frikiği direkte patlıyordu. Okan Buruk, Emnes'in yerine Henrique'yi son yarım saatte sahaya sürüyordu. İki kere tehlikeli gelseler de Fabri hata yapmıyordu.

Negredo'nun yerine Babel'i alan Şenol Güneş fabrika ayarlarına dönmüştü. 80'de Henrique'nin atılmasıyla Akhisar 10 kişi kalmıştı. Kalan dakikalarda ev sahibi bastırıyor, deplasman ekibi iyice geriye yaslanıyordu. Yedi dakikalık uzatma diliminde de gol sesi çıkmıyordu.

Beşiktaş yine bir cuma maçını kazanamadı. Rotasyon siyah-beyazlılara yaramıyor. Akhisar ise evine şen dönüyor. Söyleyemeye gerek olmasa gerek; sahanın en kötüsü yine hakem. Yazılar, maçlar değişiyor fakat onlar maalesef değişmiyor. Verdikleri, veremedikleriyle bu maçtan da fotoroman çıkar, demedi demeyin!