Beşiktaş, mutlak galibiyet hedefiyle gittiği deplasmanda Kasımpaşa karşısında dağıldı: 4-1

Büyük hüsran

cukurda-defineci-avi-540867-1.

Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda kritik viraj... Bir köşede Kasımpaşa, diğer tarafta Beşiktaş... Medipol Başakşehir'in Alanya'da iki puan bırakmasından sonra mücadelenin önemi daha da artmış gözüküyor. Kazanan tatile mutlu gidecek, kaybeden irtifa kaybedecek...

Ligimizin en deneyimli iki hocasının düellosu öncesinde ev sahibi cephesinde yaşanan Trezeguet krizi, Mısırlı yıldızın affedilmesiyle çözüldü. Kanat oyuncusunun Diagne'yle uyumu mavi-beyazlıları buraya taşımış durumda. Büyük maçlardaki sürprizleriyle bilinen Mustafa Denizli, Koita'yla başlıyor.

Beşiktaş'ta ise Şenol Güneş, Mustafa Pektemek'i en uca atmış. Medel-Atiba-Dorukhan üçlüsüyle ligin en golcü ekibine basması beklenen siyah-beyazlılarda Ljajic'in performansı merak ediliyor. Santra öncesi Lens kanatta, Quaresma kenarda. Malmö karşısında bir çuval inciri berbat eden Portekizli, sonunda kızağa çekilmiş durumda.

İlk düdüğü müteakip demir aldı heyecan fırtınası. 2. dakikada ağlar sarsılsa da Lens'in elle müdahelesi VAR'a takılmıştı. Beşiktaş çok geçmeden ikinci defa sarsılıyor, sakatlanan Dorukhan yerini Babel'e bırakıyordu. 11'de Kasımpaşa öne geçmişti. Gökhan Gönül'ün uzaklaştıramadığı topa Sadiku iyi vurmuştu.

19'da Diagne fileri bulsa da VAR yardımıyla Cüneyt Çakır pozisyonun başındaki faule hükmediyordu. İki iptal kararı da hakemlerin varlığını sorgulatıyordu. Masa başından nasılsa yardım gelecek beklentisi, sanki biraz sermelerinin esbab-ı mucibesiydi.

Koita bencil olmasa 31'de fark ikiydi. 45'te 'geliyorum diyen gol' gelmişti. Koita getirmiş, Diagne bitirmişti. Trezeguet'nin döktürdüğü ilk yarının mutlak hâkimi Kasımpaşa'ydı...

52'te Lens kesiyor, Mustafa kafasıyla ağları havalandırıyordu. 70'te savunmanın gerisine sarkan Babel'in plasesi direği yalamıştı. 75'te bu sefer VAR yardımıyla kazanılan penaltıyı Diagne köşeye bırakmıştı. Hemen akabinde Lens karşı karşıya pozisyonda Ramazan'a takılınca, Kartal'ın umutları azalıyordu...

83'te fark üçtü! Sadiku'nun sürüklediği akında Pavelka vurmuş, Medel'in ıskası Karius'u yanıltmıştı. Kalan dakikalarda siyah-beyazlılar müsait durumlarda çerçeveyi bulamayınca üç puan ev sahibinin olmuştu.

Kasımpaşa müthiş oynadığı bir maçta rakibine fark attı. Trezeguet ile Diagne bu ligin çok üstünde oyuncular, yalan yok. Beşiktaş'ta ise sular durulmuyor hattâ ilerleyen günlerde camia çok daha karışacağa benziyor. Sezon arasında Kartal'da yaşanacak gelişmeler gazetelerin manşetlerini sürekli süsleyecek gibi duruyor.