‘Büyük oyunu’ gören yazar, okul okul gezmiş

Mustafa BİLDİRCİN

Atatürk ve İnönü'nün Milli Eğitim'i 100 yıllık anlaşmayla ABD'ye verdiğini iddia eden ve AKP'li belediyelerin programlarına sık sık konuk olan Yazar Emine Şenlikoğlu’nun çok sayıda okulda da öğrencilere yönelik seminer verdiği ortaya çıktı.


“Ateist ve deistlerin 2023’te iktidara getirilmesi için de yoğun bir çaba sarf edildiğini” öne süren Şenlikoğlu 2016 yılında, “Adıyaman Kitap Fuarı” kapsamında davetli olarak gittiği kentte Dumlupınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de öğrenci ve öğretmenlere konferans verdi. 2016’da davetli olarak birkaç okulda daha konuşan Şenlikoğlu, 2017 yılında ise bir başka kitap fuarı için bu kez Batman’a gitti. Gerici yazar burada, Mehmet Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki öğrencilerle bir araya geldi. Buluşmanın görüntüleri, Şenlikoğlu’nun ilginç çıkışlarının ardından okulun internet sitesinden kaldırıldı.

‘BAYAN ÖĞRENCİLER’

Şenlikoğlu, 26 Mart 2016 tarihinde de Batman’daki 29 Ekim İlkokulu’nda boy gösterdi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Şenlikoğlu’nun, “Bayan öğrenci, öğretmen ve velilere” yönelik konferans düzenlediği belirtildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen’in Midyat Temsilciliği de Şenlikoğlu’nu kentte ağırladı. Yazar, sendikanın “Çağ Bizden Ne Bekliyor?” başlığı altında düzenlediği konferansta öğretmenlere seslendi.

RESMİ YAZIYLA DAVET

Çanakkale’nin Biga İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü, Nisan 2016’da okullara resmi bir yazı göndererek kız öğrencilerin gerici ve yandaş yazar Emine Şenlikoğlu'nun konferansına götürülmesini istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü adına Şube Müdürü Müjdat Yüksel imzasıyla ilçedeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselere gönderilen yazıda, “5 Nisan 2016 Salı günü saat 14'te kız öğrencilere Belediye Kültür Sarayı'nda ilahiyatçı yazar Emine Şenlikoğlu tarafından konferans verilecektir. Okulunuzun bayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine gerekli duyurunun yapılmasını ve katılımlarının sağlanması hususunda gereğini rica ederim” denildi.