Zor günler geçiren Galatasaray, kötü durumda olan bir başka takım olan Bursaspor’u farklı geçti. Rakibini 5-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar rahat bir nefes aldı

Büyük patlama!

Bursaspor ve Galatasaray… Bu sezon başarıdan ve memleketteki futbol kültürü sebebiyle huzurdan uzak iki takım Bursa’da karşı karşıya geldi. Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, Fenerbahçe karşısında oynanan oyundan memnun olduğu için kaybeden 11’i değiştirmemişti. Sadece zorunlu olarak hafta içi idmanda sakatlanan Semih’in yerine Hakan Balta’yı sahaya sürmüştü.

Mutlu Topçu Erdem Özgenç’in Bruma karşısında yavaş kalacağını düşünmüş olmalı ki sağ bek olarak ters ayaklı olmasına rağmen Aziz Behich’i tercih etmişti. Bruma henüz maçın başında Behich’i ters ayakta yakalayıp takımını öne geçiren golü yaratarak Mutlu Hoca’ya tercihinin faturasını kesti.

Galatasaray, Tudor çok değişkenli taktik anlayışı bıraktıktan sonra oynadığı maçlarda skor bir tarafa, etkili ve istekli oynuyor. En temel sorun iyi oynadığı bölümlerde rakip kaleye uzak kalmak ve oyunu üçüncü bölgeye yığamamak. Podolski’nin son vuruşlardaki ustalığına söylenecek bir şey yok. Ancak Alman yıldız tek forvet olarak sahaya çıktığında rakip kaleden uzakta kalıyor. Takımının ikinci gölünde attığı ve 3-4 savunmacıyı oyundan düşüren pas bile Podolski’nin bir orta saha oyuncusu olduğunun kanıtı.
57’de Galatasaray kazandığı serbest vuruşla farkı üçe çıkardı. Sneijder’in etkili ortasında Ahmet Çalık’ın Harun’u çaresiz bıraktı. Golden hemen sonra yine Sneijder, Podolski’nin koşusunu görüyor ve Alman yıldızın vuruşunda Harun’un müdahalesi bir kez daha yetersiz kalıyordu. Farkı dörde çıkartan Galatasaray için maçın son yarım saati artık hazırlık maçına dönüşmüştü.

Her iki takımın da orta sahaları oyundan düşünce Tudor, 67’de Selçuk ve Tolga’nın yerine De Jong ve Josue’yi oyuna aldı. 79’da da Podolski’nin yerine Eren’i…

Galatasaray, Eren oyuna girdikten sonra ilk kez set hücumunda tehlike yarattı. 88’de Sabri’nin ortasında ön direkte topla buluşan Eren kaleci Harun’a takıldı. Kullanılan köşe vuruşunu Bursasporlu oyuncular bir türlü uzaklaştıramayınca da Yasin maçın sonucunu ilan eden golü atıyordu.

Futbolcular sahaya ısınmak için çıktığında Galatasaray taraftarları yönetimi istifaya çağırıyordu, maç başlayıp Galatasaray’ın golleri art arda gelmeye başladığında da Bursasporlu taraftarlar aynı çağrıyı yapmaya başladı. Peki yönetim kurulu üyeleri istifa etseler ne değişecek? Ceketlerini alıp kulüp binalarını terk edecekler. En kötü kulüp başkanının TFF başkanı yapıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye’de futbolun ve kulüplerin kötü yönetilmesi devrinin artık sona ermesi gerekiyor…