Türk edebiyatının usta ismi Yaşar Kemal, altıncı ölüm yıldönümü vesilesiyle bugün ve yarın farklı sesler ve temalarla anılacak. Etkinliklerde Kemal’in edebiyatı konuşulacak.

Büyük usta Yaşar Kemal, altıncı ölüm yıldönümünde anılacak

Kültür Sanat Servisi

Usta edebiyatçı Yaşar Kemal’i anma etkinliklerinde, yazarlar, sanatçılar ve bilim insanları Kemal’in edebiyatını; toplum belleği, toplum vicdanı, öncü bir doğa kavrayışı, katmanlı insan ve toplum gerçeği gibi pek çok yönüyle kendi pencerelerinden değerlendirecek.

Yaşar Kemal Vakfı, Büyükçekmece Belediyesi, Maltepe Belediyesi, Sarıyer Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Türk Tabipleri Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği anma programları, kuruluşların kendi YouTube sayfalarında ve Yaşar Kemal Vakfı YouTube kanalında izleyiciyle buluşacak.

Etkinlik takvimi şöyle:
► 27 Şubat: Sarıyer Belediyesi ve Vakıf işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte Zülfü Livaneli, İdil Biret, Selim İleri ve Türkan Şoray kendi sanat yolculukları ve anıları eşliğinde “kendi Yaşar Kemal”lerini paylaşacaklar.
► 28 Şubat: Türk Tabipleri Birliği ve Vakıf işbirliğiyle düzenlenen günün ilk etkinliğinde Feridun Andaç’ın moderatörlüğünde; Vecdi Çıracıoğlu, Ali Dönmez, Cihan Erdönmez ve Ayşegül Tözören Yaşar Kemal’in edebiyatındaki doğa teması ve yazarın öncü doğa kavrayışı üzerine konuşacaklar.
► 28 Şubat: Hasköy Kültür Sanat Evi, büyük ustayı gazetece yazar Barış İnce ile anacak. Hasköy Kültür Sanat Evi’nin Instagram hesabından yayınlanacak etkinlik saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
► 28 Şubat: Maltepe Belediyesi ve Vakıf işbirliğiyle düzenlenen günün anma programında Nebil Özgentürk belgeselini sunacak, Barış İnce ve Ahmet Ümit, Yaşar Kemal edebiyatı üzerine değerlendirmelerde bulunacaklar, anma etkinliği Taylan Özgür Ölmez konseri ile sona erecek.
► 1 Mart: Tarsus Belediyesi Vakfın desteğiyle Şubat ayını Yaşar Kemal ayı ilan ederek 3 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında ilk ve ortaöğretim öğrencilerine ve yetişkinlere yönelik “Yaşar Kemal Okuma Günleri” etkinliği düzenliyor. Etkinlikte, online söyleşiler, belgesel film gösterimi, şiir ve türkülerle Yaşar Kemal dinletisi, okuma günlerinde yer alan öğrenci ve öğretmenlerin çalışmalarından örnekler sergilenecek.