Münir Özkul, son yolculuğuna sevenlerinin alkışları ve ‘Mahmut Hoca, Hababam, güm güm güm’ sloganlarıyla uğurlandı

Büyük ustaya son veda

5 Ocak'ta 93 yaşında yitirdiğimiz usta oyuncu Münir Özkul, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen, açılış konuşmasını Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur’un yaptığı törenle uğurlandı.

Cenaze törenine Münir Özkul'un ailesi, eşi Umman Özkul, arkadaşları, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Suna Selen, Suna Keskin, Esin Eden, Tilbe Saran, Nuri Alço, Coşkun Gogen, İlyas Salman, Ahmet Arıman, Ferdi Atuner, Tuncay Akçay, Ahmet Sezerel, Behzat Uygur, Orhan Alkaya, Erhan Yazıcıoğlu ve sanat ve siyaset camiasından pek çok isim katıldı.

'O da şimdi bizi görüyor'
Münir Özkul'un kızı Güner Özkul, babasının hastalığı sürecinde yanında olanlara teşekkür etti. Güner Özkul, şöyle konuştu:
"Bu salona ilk defa 40 yıl önce geldim, 1987'de babamı izlemek için. Daha sonrasında birçok sevdiğimizi, büyüğümüzü uğurlamak için hem kendi adıma hem de artık gelemediği için babamı temsil etmek için geldim. Şimdi kısmet, birlikte gelmekmiş. Bu koltuklarda oturan sizler, şu duyguyu çok iyi bilirsiniz. Oyundan önce perdenin aralığından bakılır. Salon dolu mu değil mi diye. Eminim o da şimdi sizi görüyordur."

‘Mutlu yaşadı’
"Milyonlarca sözcüğü bir araya getirerek bir değeri anlatamazsınız. Ancak virgülünü, noktasını koyarsınız. Hiçbir sözcük bir ustayı anlatmaya yetmez. Gerçekleri tekrarlamak yinelemek değil, yenilemektir. Münir abi, Türk sinema, tiyatro sanatı için kutsal bir insandı. Bu kutsiyetin arkasından şu anda ağlamak gelmiyor içimden. Çünkü ben mutlu yaşadığı inancındayım. Son dönemlerinin belki farkına varamadı yaşadığı rahatsızlıktan dolayı. Ama bıraktığı eserlerle birlikte var olacak diye düşünüyorum."

Münir Özkul’un cenazesi Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınan öğle namazını müteakip Bakırköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Özkul, son yolculuğuna alkışlar ve ‘Mahmut Hoca, Hababam, güm güm güm’ sloganlarıyla uğurlandı.