Büyükçekmece’de bir inşaatın kazı çalışmaları sırasında birden fazla insana ait olduğu değerlendirilen insan kemikleri bulundu. 4 farklı kişiye ait olduğu değerlendirilen iskeletlerin yanlarında 1900'lü yıllara ait olduğu düşünülen metal paralar da bulunurken kazı yapılan alanın eski mezarlık olabileceği belirtildi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Büyükçekmece'de inşaat alanında insan iskeletleri bulundu
Fotoğraf: DHA

Büyükçekmece'de bir inşaat alanında dün kazı yapıldığı sırada insan iskeletleri bulundu.

Karaağaç Mahallesi’nde bir site inşaatı alanında yaşanan olaya göre, işçiler kazı çalışması sırasında toprak altından çıkan insan kemiklerine rastladı.

İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, alanda kazı çalışmalarına başladı.

Fotoğraf: DHAFotoğraf: DHA

Savcılık nezaretinde yürütülen çalışmalarda yapılan kazı alanında birden fazla insana ait olan kemiklerin eski olduğu anlaşıldı. İskeletlerin yanında 1900'lü yıllara ait olduğu düşünülen metal paralar bulundu. Kemik parçaları ile metal paralar muhafaza altına alınırken, kazı yapılan alanın eski mezarlık olabileceği belirtildi.

Olayla ilgili polisin çalışması sürüyor.

BÜYÜKÇEKMECE KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Büyükçekmece Kaymakamlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada "01.11.2022 tarihinde ilçemiz Karaağaç Mahallesi'nde özel bir şirket tarafından yürütülen inşaat çalışmaları esnasında 4 farklı kişiye ait olduğu değerlendirilen iskelet ile madeni para görünümünde metal parçaları bulunmuştur. Alandaki çalışmalar derhal durdurularak, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir tahkikat başlatılmıştır" denildi.

(İHA-DHA)