İstanbul Büyükçekmece'de 'mafya hesaplaşması' nedeniyle öldürüldüğü iddia edilen Murat Kartal isimli kişinin cesedini arama çalışmalarında bir ceset bulundu. İncelemenin ardından cesedin Murat Kartal'a ait olup olmadığı tespit edilecek.

Büyükçekmece’deki kazıda bir kişinin cesedine ulaşıldı

Büyükçekmece'de, öldürüldüğü iddia edilen Murat Kartal'a ait cansız bedenin aranmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, kazı alanında toprak altından bir ceset çıkarıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Pınarbaşı Mahallesi'nde Murat Kartal'ın cesedinin bulunması için başlatılan kazı çalışması dördüncü gününde devam etti.

Kartal'ın cesedini arama çalışmalarında bir kişiye ait cansız bedene ulaşıldı.İncelemenin ardından deforme olduğu belirtilen cesedin Murat Kartal'a ait olup olmadığı tespit edilecek.

NE OLMUŞTU?

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hakkında kayıp ihbarı bulunan Murat Kartal'ın 2015'te ürkiye'de uyuşturucu satıcılığı denince akıllara gelen ailelerden olan Baybaşin ailesi üyelerinden Fırat Baybaşin’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını belirlemişti.

Bir gizli tanığın ifadesini değerlendiren ekipler, iki polis memurunun 20 Ocak'ta Maltepe'de Kartal'ı gözaltına aldığını tespit etmiş, yakalanan iki polis memuru, Kartal'ı emniyete götürmek yerine para karşılığı başka kişilere teslim ettiklerini itiraf etmişti.

Soruşturmada gözaltına alınan iki polis memuru ve Kartal'ı kendilerine getirmeleri için polis memurlarını azmettirdikleri öne sürülen 5 zanlı tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında kayıp Murat Kartal'ın Büyükçekmece'deki bir arazide gömülü olabileceği bilgisi üzerine 2 Şubat'ta bölgede kazı ve arama çalışması başlatılmıştı.

AA-DHA