TEM Otoyolu Büyükçekmece Mevkii’nde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü kupa ile birlikte göl havzasına uçtu. Edirne istikametine yaklaşık 1 buçuk saat süreyle trafik dururken sürücünün film sahnelerini aratmayan kurtarılama anı dron ile havadan görüntülendi.

Büyükçekmece TEM’de feci kaza: Tır devrildi, sürücü kupa ile göl havzasına uçtu
Fotoğraf: DHA

TEM Otoyolu Büyükçekmece mevkisinde tırın devrilmesi nedeniyle otoyolun Edirne istikameti trafiğe kapandı. Tırın kaldırılmasının ardından yol 2 saat sonra trafiğe açıldı

Saat 10.50 sıralarında TEM Otoyolu Büyükçekmece Mevkii Edirne istikametinde meydana gelen olaya göre, Ahmet Turan Öztürk yönetimindeki tır göl üzerindeki viyadükten geçerken bir anda kontrolden çıkarak devrildi.

Devrilme sonrası Öztürk, tır kupası ile birlikte göl havzasına uçtu. Olayı görenler polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verirken trafik ise Edirne istikametinde durdu.

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yaralı olarak direksiyon kabininde bekleyen Öztürk’ü kurtarma için çalışma başlattı. İtfaiye merdiveni ve halat yardımıyla göl havzasına inen ekipler sürücüyü yaralı olarak halat yardımıyla yukarı çıkardı. Ağır yaralanan Öztürk, kurtarıldıktan sonra ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

1 saat 20 dakika boyunca kapanan trafik ise tır kasasının yoldan vinç yardımıyla kaldırılmasıyla kontrollü sağlanmaya başladı.

(DHA)