Dünyanın dört bir yanından hafıza mekanlarını, müzeleri, anıtları, anlatılmayan tarihleri, kör noktaları ve beraberce yaşamı kurmamıza ilham veren umutvar hikayeleri içeren ve kullanıcı katılımına açık Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’nin uygulaması İos ve Android uygulaması olarak cep telefonu ve tabletlerde.

Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi Uygulaması 'Hatırla' artık cep telefonu ve tabletlerde

Hatırla, beraberce Derneği ekibi ve gönüllülerinin katkılarıyla hazırlanan, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki hafıza mekanlarının, müzelerin, anıtların ve insan hikayelerinin yer aldığı ve kullanıcıların tanıklıklarına ve yorumlarına açık interaktif bir harita uygulaması olan 'Hatırla' telefon ve tabletler için kullanıma açıldı.

beraberce Derneği, uygulamanın kullanıma açılmasını şöyle anlatıyor:

2018’den bu yana düşündüğümüz, dünyanın her köşesinden ilham alarak, birlikte üreterek, düşünerek Türkiye’de ve “temas” edebildiğimiz her yerde birlikte yaşama, barış kültürüne katkı sunma umuduyla başladığımız Hatırla! projesi kapsamında hazırlanan Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’ni Nisan 2020’de dijital ortamda katkıya açık olarak paylaştık. Yaklaşık 1 senelik yoğun bir çalışmayla hazırladığımız Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi uygulaması Hatırla, AppStore ve Playstore’da indirilebilir.

Türkiye'den ve dünyadan hafıza ve vicdan mekânları hakkında çeşitli bilgilere erişebilen, müzeleri, anıtları, alanları, “umutvar” diyeceğiniz hikayeleri bulunan ve ziyaretçilerin katkısıyla büyüyecek Büyüyen Hafıza ve Umutvar Arşivi’ne web sitesinden de ulaşılabilir.


Hatırla uygulamasını Google Play'den indirmek için tıklayın

Hatırla uygulamasını App Store'dan indirmek için tıklayın