Bir süredir konser ve etkinlikler yeniden başladı. Tekrar eski randımana dönüp haftada 5 etkinlik gezmem biraz zor gibi ama belli de olmaz. Bu hafta Seda Erciyes’in ‘Uçak’ single’ının klip lansmanına gittim. Calling Mag.’in mekânında gayet keyifli bir ortam, çok şık insanlardan oluşan bir kalabalık vardı. İçeri girer girmez içki almam gerektiğini düşündüm. Mantıklı kararlar verip menüden güzel bir kokteyl seçtim. Hislerim karışık. Kalabalık bir ortama girmiş olmak üstümüzden geçen son iki yıldan sonra biraz zor geldi. Galiba ortamdaki çan eğrisini yaş anlamında yükseğe çekenlerden biriydim. Bazı arkadaşlarla karşılaştım, selamlar verildi. Hayatımın yarısının geçtiği bu ortamları özlemişim. Ama artık bu kulaklar “after’a kaçıyoruz”u duyunca “Evde köpeğim beni bekliyor gezmek için” diyorum. Eskisi kadar rock’n roll olmadığıma hepimiz ikna olduk sanırım. Neyse çabalamak durumundayım. Nasılsa ölünce uyurum... Seda’nın yeni single’ı için kolay dinlenebilir rahat bir beat’e sahip R&B diyebilirim. Chill diyoruz kısaca yani sakin, rahatlatıcı. Şarkının animasyon klibinde ve oyununda imzası olan isimler Yasin Arıbuğa, Yağmur Güçlü, Sude Belkıs, Toprak Fırat. https://ucak.afterwork.house/

Son günlerde No:1’in Kron1k albümünü her gün birkaç kez dinledim. 2021’de dinlediğim en iyi Türkçe rap albümlerinden biri hiç kuşkusuz bu. Derdi olan insanın yaptığı müziği seviyorum. No:1’in bu albümü bir şekilde bana çok dokundu. Çıktığı günden bu güne kenarda tuttum ve arada dinledim ama albümü bu hafta her dinleyişim bir eski dinleyişime göre daha bir dokundu. Rap’te söz dinlemeyi severim. Beat’ler elbette önemli ama hikâye dinlemeyi seviyorum. Tarzım bu. Albümleri single’lara tercih etme sebebim bu biraz da. Bir hikâye anlatılıyor ve bu hikâye arka arkaya dinlendiğinde bir bütün anlamı işaret ediyorsa o albümün bana verdiği keyif artıyor. Bu herkes için değişebilecek bir durum elbette.

Yakın tanıdıklarım Da Poet’in Poetika, Sansar Salvo’nun 24. Şarjör albümleriyle aramda olan duygusal bağı bilir. No:1, benim ve hayatım için bu albümler gibi bir albüme imza atmış.

Bu albüm benim için bir başucu albümü. Çağrı Sinci’nin sınıf kavgasını, Xir’in şaşırtıcı kalitedeki flow’larını ve Ahiyan’ın etkileyici vokalini dinlemek çok iyi geldi. Ayrıca Melek Mosso ve No:1’in sesi çok yakışmış birbirine. Bu albümün yolu çok açık ve öyle 2-3 yıla unutacağım albümlerden değil. No:1’i kutluyor ve keşke albüm plak formatında da yayınlansa demekten alamıyorum kendimi.

Sonunda Metalium canlı canlı

27 Ağustos Cuma günü uzun zamandır beklediğim bir gün. Geçen yıl son birkaç yılın en iyi thrash metal albümlerinden Tenebris’i yayınlayan köklü metal grubu Metalium, Sülfür Ensemble ve Diabolizer ile KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. %100 Metal kapsamında gerçekleştirilecek konser kaçmaz. Sülfür Ensemble harika bir doom grubu, Diabolizer ise son yılların en iyi death metal gruplarından. Gelenler selam versin.