Gaziantep İl Müftülüğü tarafından Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler nedeniyle kurulan çadır kentte 4-6 yaş Kuran ‘kursu’ açıldı. Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Kuran ‘kursunun’ açılmasına tepki göstererek “O çocukların belki de en çok ihtiyacı olduğu şey onlara nasıl yaklaşacağını bilen kişilerin olmasıdır. Diyanet, deprem vergilerinin nereye gittiğine ve alınmayan tedbirlere ilişkin bir şey söylemiyor” dedi.

Çadır kentte 4-6 yaş Kuran kursu açıldı
Fotoğraf: Cumhuriyet

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kurulan çadır kentte, İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş arası Kuran ‘kursu’ açıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kuran ‘kursunun’ görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak “Yüreklerimizdeki umudu hep birlikte yeşerteceğiz İnşallah Deprem’den en fazla etkilenen yerlerden biri olan Gaziantep Nurdağı’nda kurulan çadır kentte çocuklarımız için hizmete açtığımız Kur’an Kursumuz vesilesiyle evlatlarımızın yüzlerindeki tebessüm oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Erbaş'ın paylaşımı şöyle:

"DİYANET VAZİFE ÇIKARMASIN"

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre, depremzedeler için kurulan çadır kentte Kuran ‘kursu’ açılmasına tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “O çocukların belki de en çok ihtiyacı olduğu şey onlara nasıl yaklaşacağını bilen kişilerin olmasıdır. Diyanet, deprem vergilerinin nereye gittiğine ve alınmayan tedbirlere ilişkin bir şey söylemiyor. Ancak söz konusu eğitim olduğunda kendine vazife çıkarıyor” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur” sözünü anımsatan Özbay, “Bugün bir neslin liyakat sahibi olmayan kişilerce, sırf kendi nesil yetiştirme projelerine feda edildiğini görüyoruz” diye konuştu.