İstanbul Esenyurt’taki Marmara Park AVM inşaatında 7 yıl önce 11 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetiyle ilgili davaya bugün Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Adalet Arayan İşçi Aileleri, duyarlı tüm yurttaşları, 10.30’da görülecek duruşmaya ve ardından 11.30’da adliye önünde yapacakları açıklamaya çağırdı. Marmara Park AVM inşaatında yasak olmasına karşın işçilerin barındırıldığı çadırlarda 11 Mart […]

Çadır yangını davasında yeni sanıklar dinlenecek

İstanbul Esenyurt’taki Marmara Park AVM inşaatında 7 yıl önce 11 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetiyle ilgili davaya bugün Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Adalet Arayan İşçi Aileleri, duyarlı tüm yurttaşları, 10.30’da görülecek duruşmaya ve ardından 11.30’da adliye önünde yapacakları açıklamaya çağırdı.

Marmara Park AVM inşaatında yasak olmasına karşın işçilerin barındırıldığı çadırlarda 11 Mart 2012’de yangın çıkmış, 11 işçi hayatını kaybetmişti. Dava 2015’te sonuçlanmış, mahkeme ECE Gayrimenkul, Marmara Park AVM, Kayı İnşaat, Miratek ve kamu idarelerini suçsuz bulmuştu. Ailelerin itirazını haklı bularak kararı bozan Yargıtay ise Kayı ve Miratek patronlarının da yargılanması gerektiğini vurgulamıştı. Bunun üzerine yeniden başlayan davada mahkeme; Kayı İnşaat, Miratek, Marmara Park ve Ece firmaları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Davanın ekim ayında görülen son duruşmasında Kayı İnşaat yetkilileri hakkında savcılık tarafından takipsizlik kararı verildiği, Miratek yetkilileri ve iş güvenliği uzmanından oluşan 4 şüpheli hakkında ise iddianame düzenlendiği ve davaların birleştirildiği açıklandı. Bugün görülecek duruşmada Miratek yetkilileri ve iş güvenliği uzmanı sanık olarak dinlenecek. Aileler ise bir kez daha Kayı İnşaat, yapı denetim şirketi yöneticileri ve Ece firması yetkililerinin de davaya dâhil edilerek yargılanması talebini dile getirecek.