Manisa’da Caferbey köylülerinin katı atık tesisine karşı mücadelesi 28 gününde. Köylüler mücadeleyi kazanana kadar devam edeceklerini söylüyor..

Çadırda nöbet sürüyor

Geysu MALAY

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Caferbey köyünde MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmak istenen katı atık transfer tesisine karşı 28 gündür direnen köylüler yaşadıklarını BirGün’e anlattı.

Hava şartlarının kötü gitmesine karşın çadırdaki direnişini sürdüklerini Caferbey köylüleri projenin iptal edilmesini istiyor. Köylülerden Tugay Akçıl, köylerini korumak için mücadele ettiklerini aktardı. Akçıl, “Çadır direnişimiz her gün yağmur çamur demeden devam ediyor. Çadıra gelen halkımız ile her gün durum değerlendirmesi yapıyoruz. Elimizde bildiri ya da belge olsa içimiz daha rahat edebilirdi ya da biz de soranlara bilgi verebilirdik fakat şu an yok. Umuyoruz ki direnişimiz sonuçsuz kalmayacak” dedi.

Gündüz çoğunlukla kadınların, gece ise köyden gençlerin çadırda direnişe devam ettiğini dile getiren Murat Akbaş ise, “Valilik, 15 Aralık’a kadar bize süre vermişlerdi. Biz daha sonra aslında bu sürenin bize değil kendilerini verildiğini öğrendik. Mahkeme 28 Ekim tarihnde dosyaları istiyor. Fakat Kaymakamlığa 15 Kasım’da teslim ediliyor. 1 ay süresi var evrakların verilmesinin ve 15 Aralık’a kadar teslim edilmesi gerekiyor hala daha teslim edilememiş. Aslında bize bir süre tanınmamış, kendilerine bir süre tanınmış. Bu hukuksal süreç kesinlikle tamamlanmalı. Onlar sadece Aralık’ın 15’ini beklerler, biz ise gerekirse ömrümüzün sonuna kadar bekleriz. Köyümüze yapılmak istenen bu çöp alanını karşı duruşumuzu koruyacağız” ifadelerini kullandı. Savaş Işık ise şunları dile getirdi: “Çadırımızı kaldırmıyoruz. Elimizde bu dava ile ilgili lehimize ya da aleyhimize gelişen kararların belgesi yok. Biz bu sözlere güvenmiyoruz ve resmi yazılı bir bilgilendirme istiyoruz. Evrak ya da bildiri yollamak bu kadar zor olmamalı.”