Edirne Pazarkule Sınır Kapısı etrafındaki göçmenlerin bu sabah çadırları yakıldı. BirGün'e konuşan göçmenler, “Bize sadece karantinaya götürüldüğümüz söyleniyor, otobüslere bindirildik ve başka bir bilgi verilmedi” dedi

Çadırlar yakıldı, göçmenler karantinaya götürülüyor

İsmail ARI

Uzun zamandır Edirne Pazarkule Sınır Kapısı etrafında bekleyen göçmenlerin çadırları bu sabah yetkililer tarafından yakıldı.

BirGün’e konuşan göçmenler, “Çadırlarımız yaktılar ve bizi otobüslere bindirdiler. Uzun zamandır beklediğimiz alandan herkesi çıkardılar. Karantinaya alınacağımız söyleniyor” dedi.

"Koronavirüs teşhisi konan göçmen olup olmadığına" dair kendilerine bilgi verilmediğini belirten Afganistan vatandaşı A. T, “Koronavirüs ile alakalı bilgi verilmiyor.

Avrupa'ya gitme hayali ile gelmiştik buraya. Kimde koronavirüs çıktığını bilmiyoruz. Bundan sonra ne olacağına dair de bilgimiz yok. Ayrıca karantina için nereye götürüleceğimiz de söylenmiyor” diye konuştu.

SOYLU, "4 BİN 600 GÖÇMEN" DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı bir televizyon programında da "28 Şubat'tan bu yana Yunanistan'a kara ve denizden 150 bin 600 civarında kişi geçti, 4 bin 600 kişi Pazarkule önünde bekliyor" açıklaması yapmıştı.