Bek

Beko Basketbol Ligi maçlarının Caferağa Spor Salonu'nda oynanmasına izin veren yetkilileri buradan kutlamak istiyorum. Bu kadar çağın gerisinde kalmış tek tribüne sahip ve Beko Basketbol Ligi maçı oynanabilmesi için en ufak bir elektronik sistemin olmadığı salonda maç oynanmasına izin vermek bence ligi katletmekle eşit değerdedir.

Hafta arasında oynanan Alpella Darüşşafaka maçını izlemek için salondaki yerimizi aldık. Maç başlayınca ne göreyim? Salondaki esas skor board ıo günden beri bozuk ve çok eski olan yedek cihaz ve 24 saniye cihazları ile maç oynanıyordu. Ancak cihazlar o kadar eskiydi ki kornaları çalışmıyor ve sesli olarak ikaz yapmak mümkün olmuyordu. 24 saniye cihazlarını görmek ise nerdeyse imkânsızdı ve süre dolduğunda ancak masa hakemlerininin düdükle yaptığı ikazla haber veriliyordu. Tabii doğal olarak bu da çok büyük karmaşaya yol açıyordu. Bana göre bu şartlar altında o salonda maç oynanmasına kesinlikle izin verilmemesi gerekiyordu. Üstelik bu salona alışık olan Alpella lehine bir durum yaratılmış oluyordu. Zaten ligde böyle bir salon olmadığı için büyük bir uyum sorunu yaşayan takımlar, skorboard da arızalanınca daha büyük bir uyum sorunu yaşıyorlar. Düşünsenize Abdi İpekçi'de en iyi şartlarla oynayan birtakım birden Caferağa cehennemine! düşüyor.

Bu salonda maç oynanmaya devam edilirse Alpella daha çok maç kazanır. Zaten takımda oynayan bütün oyuncular yıldız ve genç takımlardan geldiği için bu salonda oynamaya alışıklar.

Üstelik Federasyon'un bu sezon uygulamaya koyduğu ve her salona gönderdiği 'Federasyon temsilcisi' de salonda hazırdı. Uzun boylu ve yakışıklı federasyon temsilcisi arkadaşımız elindeki dosyaya sürekli olarak bir şeyler yazıyordu. Ancak çok merak ediyorum bu kadar eksikliğin olduğu bir salonla ilgili ne gibi notlar tuttu ve hangi eksikleri tespit etti ? Ben çok iyi biliyorum ki Federasyon çok ufak eksiklikler için bazı kulüplerimize sürekli olarak eksikliklerin tamamlanması için yazılar gönderiyor. Merak ediyorum Alpella'ya bu maç için nasıl bir yazı gönderecek?

Sevgili Burçin Badem'in yazısından öğrendiğime göre geçen hafta oynanan Alpella Banvit maçı da aynı kötü şartlar altında oynanmış. Ve Daçka maçına gelene kadar iyileştirme amacı ile herhangi bir düzeltme yapılmamış. Kardeşim eksiklikleri tespit ettiysen maçı o salonda oynatma. Peşinden kovalayan mı var ? Haldun Alagaş'a ve Abdi İpekçi'ye maçı al. Federasyon bazı salonlarda kılı kırk yararken bu kadar eksiğin olduğu bir yerde kesinlikle maç oynatamaz ve oynatmamalı.

Şimdi salon ve şartları bu kadar kötü olunca nedense maçı yöneten hakemler de bu şartlara uyum sağlayıp rezalet maç yönetiyorlar. Alpella Darüşşafaka maçının hakem üçlüsü Erşan Kartal, Ersan Ergürel ve Yener Yılmaz verdikleri ve veremedikleri kararlarla resmen maçı katlettiler. Verdikleri hatalı kararlar herkesi güldürdü ve maçın gidişatını etkiledi. Üstelik bu hataları özellikle konuk takım aleyhine yapınca akıllarda bazı soru işaretleri de bıraktılar.

Son söz olarak eğer Türk Basketbolü daha ileri gitsin diyorsak böyle salonlarda Beko Basketbol Ligi maçları oynatmamalıyız. Federasyon bir an önce Caferağa'da lig maçları oynanması kararını tekrar gözden geçirmelidir.