İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, BirGün’ün ortaya çıkardığı 6 yaşındaki çocuğa istismar skandalı hakkındaki paylaşımında olayın ‘iftira’ olduğunu savundu.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü ayet paylaşıp istismar haberlerini hedef aldı!
Fotoğraf: Cağaloğlu Anadolu Lisesi

BirGün’ün ortaya çıkardığı Hiranur Vakfı’ndaki skandal çocuk istismarı olayı hakkında bir paylaşım yapan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, hadisenin ‘iftira’ olduğunu savundu.

Türkiye’nin tarihi okullarından biri olan İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in mesajını, gazeteci Nevşin Mengü, Twitter hesabından paylaştı.

Mengü’nün aktardığı Twitter paylaşımında Koçyiğir, şu ifadeleri kullandı:

"Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberi doğruluğunu araştırın. (Hucurat:6)

Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!!"

Bu sözlerine gelen tepkinin ardından bir tweet daha atan Koçyiğit, “Evladımıza karşı var ise bir istismar ve alçaklık,mahkemeler biran önce karar verip en ağır şekilde muhataplarını cezalandırmalı.Yok ise ,o zaman da mal bulmuş mağribi gibi İslama ve müslümanlara saldıranlara fırsat vermemeli. Geciken adalet adalet değildir...!!!” diye yazdı (yazım hataları lise müdürü yapılan şahsa ait).