İzmir Tabip Odası, 16-17 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek genel kurulunda yeni yönetimini seçecek. Odanın yeni yönetim kurulu için üç grup yarışacak. Yönetime aday olan Çağdaş Hekimler Grubu, hekimleri birleştirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Çağdaş Hekimler Grubu yönetime talip

BİRGÜN EGE

İzmir Tabip Odası’nın Olağan Genel Kurulu 16-17 Nisan arasında gerçekleşecek. İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi için üç grup aday oldu. Yönetime aday olduklarını açıklayan Çağdaş Hekimler Grubu, emek merkezli, laiklikten yana ve yurtsever bir hekim birlikteliğinin mümkün ve zorunlu olduğunu bir çağrı metniyle duyurdu.

Aday belirleme sürecini daha önce pek benzerine rastlanmayan demokratik bir yöntemle en geniş hekim katılımını sağlayacak şekilde birim ve alanlarda örgütlemeyi tercih ettiklerini ifade eden Çağdaş Hekimler Grubu, amaçlarının tabip odalarını tüm hekimleri kucaklayan daha işlevsel yapılar haline getirmek olduğunu ifade ediyor.Çağdaş Hekimler Grubu’nun adayları ise Feray Güleç Uyaroğlu, M. Elcil Kaya Biçer, Altan Gökgöz, Çağrı Dursun, Rana Savlu, Adem Aydın, İnan Mutlu.

Çağdaş Hekimler Grubu'ndan Dr. Altan Gökgöz, “Hekimlerin ‘Bu böyle gitmez, artık birlikte yeni şeyler söylemek lazım’ diyeceği bir alan gerekiyordu. Bunu ilk adımını attık. Üç kişi idik, otuz olduk, üç yüz olduk ve sayımız her geçen gün giderek artıyor. Çok kısa sürede çok önemli sayıda meslektaşımızdan destek aldık. Şimdi hedefimiz toplam dokuz bini aşan üye ile birlikte bu konuları konuşabilmek. İzmir Tabip Odası seçime girerek hekimlerden bu konuda onay almak istiyoruz” dedi.

‘HEKİMLERİ ODADA BİRLEŞTİRMEK İSTİYORUZ’

Hekimleri birleştirme iddiası ile yola çıktıklarını belirten Dr. Gökgöz, “Seçim çalışmalarında da gördük ki gerçekten birleştirici bu rolü hekim arkadaşlarımız sahiplendi. Adaylarımıza da bu iddiamız net biçimde görülebilir. Bunları birleştirici bir yapı olduğumuzun somut göstergesi. Gruplararası çatışmalar nedeniyle odadan uzaklaşmış hekimler bize katıldılar ve hala katılmaya devam ediyorlar. Aynı biçimde genç hekim meslektaşlarımızın da Çağdaş Hekim’e yönelik ilgisi oldukça fazla. İzmir Tabip Odası, odaya üye olan 9 binden fazla hekimin yüzde 10’undan daha azının oyunu alarak iki yıldır yönetiliyor. Seçimlerdeki varlığımızla seçimlere katılımın da çok artacağını görüyoruz. En yakın hedefimiz üye hekimlerin yarısından fazlasının seçimlere katılımını sağlamak. Biz buna ‘Hekimleri odada birleştirmek’ diyoruz” diye konuştu.

Dr. Gökgöz, “Hekimlere kendi meslek odalarını geri vermeyi vaat ediyoruz” dedi ve ekledi: “İzmir Tabip Odası'nı yürütücü kurulların toplantılarına bırakmanın yeterli olmadığını görüyoruz. Yürütücü kurulların gündemlerini tüm üyelere açacak onların da fikirlerini alarak çözüm yolları oluşturacağız. Sorunları yönetim kurulu toplantılarına havale etmeyecek yönetim toplantılarını açık, şeffaf bir biçimde yeniden kurgulayacağız. Eğer kazanırsak diğer listelerden yürütücü kurullara aday olmuş meslektaşlarımızı yönetimin bir parçası olmaya davet edecek bunu işletmenin yollarını tesis etmeye çalışacağız. İzmir Tabip Odası’nı hekimlerin aidat ödemek ya da sorun yaşadığında hukuki danışmanlık almak için uğradığı değil hekimlerle birlikte nefes alan devinen bir yapı haline getireceğiz. İktidarın gücü ortada, özel hastane patronları dernekleşerek güçlendiler; hekimlerin de yapay ayrımları bırakıp odaları çatısı altında yeniden birleşmeleri dışında bir seçenekleri yok bunu tesis etmeye var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

‘BİRLİK OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Çağdaş Hekimler Grubu listesinden Elcil Kaya Biçer ise, “Her zamankinden farklı olarak çok ciddi sorun var, aslında ülkedeki emekçiler olarak sorunlar var. Somut olarak eylemlilik haline ihtiyacımız var. Kamuda çalışan doktorlar, özelde çalışan, kurum hekimi, aile hekimi hepsinin ayrı ayrı yaşadığı çok ciddi sorunlar var. Sesimizi duyurmamız lazım, çözüm arayışında olmamız lazım. Bu nedenle de birlik olmaya ihtiyacımız var. Biz de varız diyoruz ve sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.