Ressam, öğretim üyesi, sanat yönetmeni Balkan Naci İslimyeli, kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. BirGün'e konuşan Gürbüz Doğan Ekşioğlu, "Mesleğiyle, kişiliğiyle, kültürüyle, karizmasıyla çok etkileyici biridir. Çok büyük bir kayıp" dedi.

Çağdaş sanatın ustası Balkan Naci İslimyeli hayata veda etti

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Ressam, öğretim üyesi, sanat yönetmeni Balkan Naci İslimyeli, kanser nedeniyle 74 yaşında hayata veda etti. İslimyeli’nin vedası sanat dünyasını yasa boğdu.

BirGün gazetesine konuşan karikatür sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu, İslimyeli için, “1975 yılında Temel Sanat Eğitimi hocamızdı. Ondan çok şey öğrendim. Beni en çok etkileyen hocalarımdan biridir. 1975’ten bu yana diyaloğumuz hep sürmüştür. Beni her zaman teşvik etmiştir. O benim her zaman hocamdı ama aynı zamanda çok iyi dostum olmuştur. Mesleğiyle, kişiliğiyle, kültürüyle, karizmasıyla çok etkileyici biridir. Çok büyük bir kayıp. Sanatımızın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

cagdas-sanatin-ustasi-balkan-naci-islimyeli-hayata-veda-etti-1003587-1.

Küratör İbrahim Karaoğlu ise, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye çok önemli bir sanatçısını kaybetti. Daha güncel sanat ortalıkta hiç yokken, çok önemli bir konsept sanatçısıydı. Bir de iyi bir hocaydı. Çok entelektüel biriydi. Sırf kitapları için bir daire kiraladığını biliyoruz. Çok entelektüel bir insandı. Modern tavırları olan çağdaş bir sanatçıydı. Türkiye çok önemli bir sanatçısını kaybetti. Uluslararası saygınlığı da olan bir sanatçıydı.”

Yazar Ayşe Övür, Twitter hesabından “Balkan Naci İslimyeli'yi kaybettik. Çok değer verdiğim bir sanatçıydı. İyi insanlar tek tek gidiyor. Üzgünüm. Anısı hep yaşayacak” mesajını paylaştı.

1947 Adapazarı doğumlu ressam, sanat yaşamında 50’nci yılını doldurmuştu. 60’ın üzerinde kişisel sergi, yüzlerce toplu sergi ve daha birçok işe imza attı. İslimyeli, aynı zamanda Işık Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliğini sürdürüyordu.