İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konserden sonra fenalaşarak hayatını kaybeden Çağla Alara Pınarcı'nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma takipsizlikle sonuçlandı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda, Pınarcı'nın çoklu uyuşturucu madde nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtildi.

Çağla Alara Pınarcı'nın ölümüne ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı

İstanbul'da gittiği konserden sonra fenalaşarak hayatını kaybeden 24 yaşındaki Çağla Alara Pınarcı'nın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucu verilen "takipsizlik kararı"nda, Adli Tıp Kurumu Morg tarafından düzenlenen otopsi raporunda 'Kişinin ölümünün çoklu uyutucu ve uyuşturucu maddenin toksikasyonu sonucu meydana geldiği kanaatinin oluştuğu'nun belirtildiği kaydedildi.

Pınarcı'nın ölümüne sebep üçüncü bir kişiye atfedilebilir kusur tespit edilemediği aktarılan kararda, dosyaya yansıyan bir iddia veya şikayetin de bulunmadığı ifade edildi.

Çağla Alara Pınarcı'nın ölüm nedeninin kullanmış olduğu uyuşturucu madde intoksikasyonu olduğunun anlaşıldığı aktarılan kararda, bu nedenle "kovuşturmaya yer olmadığı"na karar verildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Hatay'da yaşayan üniversite öğrencisi Çağla Alara Pınarcı, Kurban Bayramı tatilinde İstanbul'a gelmiş, 16 Temmuz günü gittiği konserin ardından fenalaşmıştı.

Hastaneye kaldırılan Pınarcı, hayatını kaybetmişti. Pınarcı'nın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan erkek arkadaşı, daha sonra serbest bırakılmıştı.

(AA)