Çağrı merkezini gereksiz arayanlara yaptırım

HABER MERKEZİ

Sakarya Valiliği, acil durumlar için aranması gereken 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere meşgul edenler hakkında harekete geçti.

Sakarya’da, Acil Çağrı Sisteminden çıkartılan istatistiklere göre; 2021 yılı içerisinde Acil Çağrı Merkezine gelen 1 milyon 218 bin 937 çağrının 668 bin 349'u acil çağrı kapsamanda olmayan bilgi ve danışma amaçlı, keyfi, asılsız ve gereksiz arama olduğu belirlendi. Acil Çağrı Sistemi’nin çalışmasını engelleyen bu tarz aramaların önüne geçmek için harekete geçen Valilik, konuya ilişkin genel emir yayımladı.


Valiliğin, acil yardım çağrılarına olumsuz etkilerinin önüne geçmek için genel emir şöyle;

“112 Acil Çağrı Merkezi’nin asılsız ihbar dışında kalan ve acil çağrı kapsamında olmayan gereksiz aramalarla meşgul edilmesi, çağrı alıcı ve yönlendirici personelin görevini yapmasının engellenmesi, çalışma veriminin düşürülmesi ve acil yardım hizmetinin sunulmasında zaman ve kaynak kaybına neden olan aramalar ise 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesinde düzenlenen “Emre Aykırı Davranış” kapsamında değerlendirilecek. 112 Acil Çağrı Hattını bu şekilde gereksiz yere meşgul edenler hakkında Valiliğimizce idari yaptırım uygulanacaktır. Fiilleri Türk Ceza Kanunu kapsamına girenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.” Fiilleri Türk Ceza Kanunu kapsamına girenler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”