BAE ile ilgili sözlerinin ardından partisi tarafından eleştirilen AKP'li Cahit Özkan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir fotoğraf paylaştı. Özkan, önceki gün AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile çektirdiği fotoğrafı "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" notuyla yayınlamıştı.

Cahit Özkan'dan bu kez de Erdoğan hamlesi

Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerine dair yaptığı "Baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu" açıklaması sebebiyle eleştirilen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan istifa iddialarının ardından partisiyle arasını düzeltmek için yeni bir hamle geldi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir paylaşım yapan Özkan, paylaşımına Abdurrahim Karakoç'un şiir sözlerini ekledi.

Özkan'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz."

Özkan, önceki gün kendisini "Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır" sözleriyle eleştiren AKP Sözcüsü Ömer Çelik ile de bir paylaşım yapmıştı. Çelik ile fotoğrafına "Sıkı dostlar arasına kimse giremez…" notunu düşmüştü.

NE OLMUŞTU?

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Armağan Çağlayan'ın YouTube'da yayınlanan Zor Ama Yine De Sor programına katılmış program sırasında Armağan Çağlayan tarafından kendisine sorulan "Yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri ile yeniden ilişkiler kuruldu, imzalar atıldı. Ama hükümete yakın çevreler BAE'yi 15 Temmuz'un sponsoru ilan etmişti. Arada ne değişti?" sorusu sorulmuştu.

Özkan'ın bu soruya "Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye'ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye'nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye'ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti" ifadeleriyle verdiği yanıt AKP tarafından eleştirilmişti.