AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, katıldığı bir TV programında inanılması güç ifadeler kullanarak, “AK Parti, zaten FETÖ’cülerin giremediği bir parti olmuştur” dedi. Erdoğan’ın geçmişte Fethullah Gülen’e yaptığı “Hasret bitsin” şeklindeki dostane çağrısını da yorumlayan Özkan, “Hasret bitip gelseydi, Cumhurbaşkanımız ne yapacağını gösterecekti” ifadelerini kullandı. Özkan 2011 yılında ise Fethullahçı yapıya sahip çıkarak, "Burada bir terör örgütü mantığıyla yaklaşması öncelikle o cemaate yapılan bir yanlıştır" demişti.

Cahit Özkan’dan masallar: AK Parti, FETÖ’cülerin giremediği bir partidir

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, ‘Kanal 42 TV’ adlı kanalda ‘Sümen Altı’ programına katıldı.

Özkan, Erdoğan’ın 201 yılında Gülen’e yaptığı “Hasret bitsin” çağrısını ve yine Erdoğan’ın 17-25 Aralık sürecinde dönemin “Gülen cemaati”ne yönelik olarak söylediği “Ne istediler de vermedik” sözlerini hatırlattı.

Özkan, Erdoğan’ın bu sözlerle ‘Gülen’den hesap sormaya çalıştığını’ ima ederek, “Hasret bitip gelseydi, Cumhurbaşkanımız ne yapacağını gösterecekti. Sayın Cumhurbaşkanımız FETÖ’cülere mesafeyi her zaman koymuştur. Cumhurbaşkanımız ne dedi? ‘Ne istedin de vermedik’ dedi. Yahu bugün Türkiye’de kim olursa olsun. İster özel sektör ister STK, dernek, vakıf… ‘Ülke, gençlik ve eğitim için çalışma yapıyoruz’ derse devlet olarak biz bunlara gönül açmak zorundayız. Ne istedin de vermedik? Haa devleti istersen devleti veremeyiz. Çünkü devlet, 85 milyonun devleti. Onun bunun ele geçirdiği devlet olamaz” ifadelerini kullandı.

“MHP DE BUNLARA DİRENMİŞTİ”

Ayrıca "Cumhur İttifakı FETÖ’cülerin dizayn edemediği bir ittifaktır. MHP de bunlara direnmiştir" iddiasında bulunan AKP’li Özkan, şunları dile getirdi:

“AK Parti, zaten FETÖ’cülerin giremediği, FETÖ’cülerin ele geçiremediği bir parti olmuştur. Onun için 17/25 Aralık püskürtülmüştür. Cumhur İttifakı FETÖ’cülerin dizayn edemediği bir ittifaktır. MHP de bunlara direnmiştir. 1960’lardan beri damla damla sızarak mevzi kazanan bir terör örgütünden bahsediyoruz. ‘15 Temmuz’dan sonra KHK ile atılan FETÖ’cüleri yeniden göreve getireceğiz’ diyen CHP ‘FETÖ’cülerin bütün dönemlerdeki sızmalarını biz destekledik’ demiş olmuyor mu? CHP, bunların FETÖ’cü olduğunu bile bile ve darbeyi gerçekleştirdiklerini bile bile ‘Biz hükümet olacağız’ diyorlar. Cumhur İttifakı bir eksendir. Bir tarafta FETÖ’nün nüfuz edemediği diğer taraftan da FETÖ’nün dizayn ettiği yapı.”

2011’DE CAHİT ÖZKAN: CEMAATE TERÖR ÖRGÜTÜ DEMEK BİR SİYASETÇİYE YAKIŞMAZ

Cahit Özkan 2011 yılında katıldığı TV programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Cemaat faaliyetlerini askıya alsın” çağrısını "Burada bir terör örgütü mantığıyla yaklaşması öncelikle o cemaate yapılan bir yanlıştır. Bir siyasetçiye asla yakışmayan bir tavırdır” şeklinde değerlendirmişti.

Özkan, Fethullahçı yapının yürüttüğü davaları da sahiplenerek şunları söylemişti:

“Davaların, cemaat, siyasi parti iltica bağlamında değerlendirip özellikle darbe iddiası davalarının itibarsızlaştırılması. Yargıçların itibarsızlaştırılması ve davanın akamete uğratılması gayreti olarak görüyorum. Davalar hukuk çerçevesinde devam etmektedir. Delil ve iddianamelerle kabul edilen önergeler söz konusudur. Cemaat terör örgütü değildir ki, terör örgütüyle ateşkes ilan edermiş gibi bir yaklaşım içerisinde bulunulsun. Ayrıca bir siyasetçinin kendi oy potansiyeli olan bir cemaate böyle yaklaşması bir hezeyandır.”