AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın danışmanı, Özkan'ın görevden alındığı iddialarına yanıt verdi.

Cahit Özkan'ın danışmanından 'istifa' iddialarına yanıt

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki ilişkiler hakkındaki sözleri sebebiyle görevinden alındığı söylenen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, danışmanı aracılığıyla iddialara yanıt verdi.

Cumhuriyet'e açıklamalarda bulunan Özkan'ın danışmanı, görevden alınma iddialarını yalanlayarak, "Bilmiyoruz, henüz öyle bir bilgimiz yok." ifadelerini kullandı.

Özkan'ın danışmanı konuya ilişkin, "İstifa gibi bir durum söz konusu değil. Cahit Özkan görevine devam ediyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Armağan Çağlayan'ın sunduğu YouTube programında Birleşik Arap Emirlikleri ile ilgili konuşarak, "Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti” açıklamalarında bulunan Özkan, AKP'li isimler tarafından eleştirilmişti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak Özkan'ın görüşlerinin partinin fikirlerini yansıtmadığını ifade etmişti. Çelik'in açıklamasının ardından Özkan'ın görevinden alındığı iddiaları gündeme gelmişti.