Tersane işçileri, Tuzla Gemi Tersanesi’nde 2 işçinin hayatını kaybettiği, 11 işçinin yaralandığı iş cinayetini protesto etti. Tuzla Gemi Tersanesi’nde pazartesi günü bir akaryakıt gemisinde çıkan yangında 2 işçi yaşamını yitirmiş, 11 işçi yaralanmıştı. DİSK Limter-İş Sendikası’na üye işçiler, dün sabah tersanenin önünde eylem yaptı. Milletvekilleri ile çeşitli sendika, siyasi parti ve derneklerden temsilcilerin de destek […]

Çalışırken ölmek istemiyoruz!

Tersane işçileri, Tuzla Gemi Tersanesi’nde 2 işçinin hayatını kaybettiği, 11 işçinin yaralandığı iş cinayetini protesto etti.

Tuzla Gemi Tersanesi’nde pazartesi günü bir akaryakıt gemisinde çıkan yangında 2 işçi yaşamını yitirmiş, 11 işçi yaralanmıştı. DİSK Limter-İş Sendikası’na üye işçiler, dün sabah tersanenin önünde eylem yaptı. Milletvekilleri ile çeşitli sendika, siyasi parti ve derneklerden temsilcilerin de destek verdiği eylemde “İş kazası değil, bu bir cinayet”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz” sloganları atıldı.

Eylemde konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, yangının çıktığı sırada yaralı işçilerin yanında olduklarını belirterek, “Gördük ki eğer işçi arkadaşların dayanışması olmasaydı olayın boyutu çok daha büyük olacaktı. İş güvenliğini ve işçi sağlığını ‘gereksiz masraf’ olarak gören tersane patronları ve taşeron sistemi bu katliama davetiye çıkarmıştır” dedi.

Gaz birikiminin olduğu alanda gerekli önlemler alınmadan sıcak çalışma yapıldığına ve bu nedenle yangın çıktığına dikkat çeken Saygılı, “Bundan önceki iş cinayetlerinden gerekli ders çıkarılmamış, gerekli önlemler alınmamış, denetimler yapılmamış. Bundan öncekilerde olduğu gibi bu katliamda da tersane patronu birinci derecede sorumlu. Ayrıca gerekli denetimi yapmayan ve patronlar üzerinde hiçbir yaptırım yetkisini kullanmayan, taşeronluk sistemini meşrulaştıran siyasi iktidar da sorumlu. Yargı sistemi ise yaşananları birkaç kişinin üzerine yıkıp patronları aklıyor” diye konuştu. İş cinayetlerinin önlenmesi için örgütlenmenin önemine vurgu yapan Saygılı, tüm işçileri sendikalı olmaya çağırdı.