İş cinayetlerine karşı mücadele edenler gözaltına alınırken, ölümlerin ve yaralanmaların ardı arkası kesilmiyor. Antalya ve Mersin’de dün yaşanan patlamalarda 1 işçi öldü, 1’i ağır 6 işçi yaralandı. Antep’te inşaat işçisi, Burdur’da ise orman işçisi yaşamını yitirdi

Çalışırken ölüyoruz devlet ise seyrediyor

Ankara’da geçen pazar günü “Çalışırken ölmek istemiyoruz” diyen İSİG Meclisi üyelerinin gözaltına alınmasına tepkiler sürerken, iş cinayetleri hız kesmeden devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında işçiler, patronların kâr hırsı, alınmayan iş güvenliği önlemleri ve denetimsizlik nedeniyle yaralanıyor, hayatını kaybediyor. Yalnızca dün ajanslara düşen haberler, durumun vahametini gözler önüne seriyor.

OKSİJEN TÜPÜ PATLADI

Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki tıbbi gaz dolum tesisinde patlama meydana geldi; 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.
Olay dün Kırkgöz Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Tıbbi gaz dolum tesisinde oksijen tüpüne gaz dolumu sırasında patlama yaşandı, dolumu yapan 2 işçi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 40 yaşındaki Hasan Mermer kurtarılamadı. Yaralı diğer işçinin ise tedavisi sürüyor.

DEVLET HASTANESİNDE PATLAMA

Mersin’deki Tarsus Devlet Hastanesi’nde de dün patlama meydana geldi; 1’i ağır, 5 işçi yaralandı.

Hastanenin ana bina kazan dairesinde işçiler ısıtma ve soğutma ünitesinde bakım ve onarım çalışması yaparken, bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Patlamayla birlikte yangın çıktı. Yaralanan 5 işçi aynı hastanenin acil servisinde tedaviye alındı.

Olay sonrası hastanede incelemelerde bulunan Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Klima motorunun tamiri sırasında motor içindeki gazın sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Bir arkadaşımızın yüzünde yanıklar var, onu şehir hastanesine intikal ettiriyoruz. Bir arkadaşımızın parmaklarında kopmalar var. İki arkadaşımız da ayakta tedavi ediliyor. Bu 4 arkadaşımızın hayati tehlikeleri yok. Diğeri şu anda ameliyatta, onun durumu daha ciddi” dedi.

DÖŞEMECİ DÜKKÂNINDA YANGIN

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki bir işyerinde yangın çıktı, işyerinin çırağı kolundan yaralandı. Sanayi sitesinde bulunan oto döşeme dükkânında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bu sırada yangın haberini alıp gelen işyerinin çırağı T.A., içeride bulunan müşteriye ait aracı kurtarmak isterken sol kolundan yaralandı. Bu sırada ‘Dükkânım yandı’ diyerek gözyaşlarına boğulan çırağı yurttaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Yangın diğer dükkânlara sıçramadan söndürüldü.

calisirken-oluyoruz-devlet-ise-seyrediyor-675234-1.

İNŞAATTAN DÜŞEN İŞÇİ ÖLDÜ

Antep’in Nizip ilçesinde inşaattan düşen kalıp işçisi hayatını kaybetti.

Eyüp Sultan Mahallesi Osman Gazi Sokak’ta yapımı süren inşaatta, üçüncü katın kalıbını atan usta Hüseyin Turan, dengesini kaybederek aşağıya düştü. Ağır yaralanan Turan, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

İHA-DHA-AA