Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergenin kapsamının belirlendiğini söyledi. 3600 ek gösterge çalışmasının Erdoğan'a sunulacağı bildirildi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: 3600 ek göstergenin kapsamı belirlendi
Fotoğraf: AA

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarda sona gelindi. Kamu çalışanları için bütçe çalışması gerçekleştirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise "3600 ek göstergenin kapsamı belirlendi" dedi.

Bilgin ile Hazine ve Maliye Nureddin Nebati'nin AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 3600 ek gosterge çalışmasını sunacağı bildirildi. Bilgin, “3600 ile ilgili her şey hazır. Bugünkü görüşme bu kapsamda olacak. Cumhurbaşkanımız ne zaman uygun görürse açıklayacak" açıklaması yaptı.

Hükümet ile Memur-Sen'in taraf olduğu 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ilk toplantısını 16 Şubat'ta, ikinci toplantısını ise 16 Mart'ta yapmıştı.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.

Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.