Cam işçileri ‘İş, aş, adalet’ için yürüyor: Bekle bizi İstanbul!

Şişecam’a bağlı Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikası’nda işten atılan ve Lüleburgaz’da 17 gündür direnişlerini sürdüren 90 cam işçisi, aileleri ve emek dostlarıyla birlikte dün Lüleburgaz’dan İstanbul Tuzla’da bulunan Şişecam Genel Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün 12 gün sürmesi planlanıyor.

Şişecam yönetiminin Eskişehir’deki fabrikaya nakil önerisini reddeden işçiler, Trakya’da bulunan fabrikalarda işbaşı yapana dek mücadelelerine devam edeceklerini, tüm emek dostlarından destek beklediklerini belirtiyor. Lüleburgaz’da cam işçilerinin direniş çadırının çevresinde dün sabah yüzlerce kişi bir araya geldi.

Direnişteki cam işçilerinin sözcüsü Aydın Şahin, yürüyüş öncesi bir açıklama yaparak, Lüleburgaz halkına ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Desteğin sürmesini beklediklerini dile getiren Şahin, “Arkamızda halk olduğu sürece kazanırız” dedi.

İşçiler ve aileleri de “Bizler Trakya’da kalmakta kararlıyız. Ekmeğimiz, geleceğimiz için yürüyoruz” diye konuştu.

‘İş, aş, adalet’ yürüyüşünün ilk gününde işçileri iş arkadaşları, eşleri, çocukları ile Lüleburgaz halkı yalnız bırakmadı. Bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüş boyunca sık sık “90 işçi dönecek, bu iş bitecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Açlıktan dönmeyiz, biz bu yoldan dönmeyiz” sloganları atıldı. Yürüyüşe eski DİSK Başkanı Süleyman Çelebi ile Kırklareli, Lüleburgaz, Ahmetbey ve Evrensekiz’in CHP’li belediye başkanları da katıldı.

Kitle, dün 10 kilometrelik yürüyüşün ardından ilk molasını Evrensekiz ilçesinde verdi. Burada çadırlarda konaklayan yürüyüşçüler, bugün saat 11’de yeniden yola çıkacak. 12 gün sürmesi beklenen yürüyüş, Şişecam Genel Merkezi önünde yapılacak eylemle son bulacak.