Amasya’da OSB’ye karşı halkın mücadelesi sürüyor. Köylüler, görüşmek için haber yollayan Taşova Belediye Başkanı’na “Görüşmek istiyorlarsa köye gelsin” dedi.

Çambükü köyünün OSB mücadelesi sürüyor
SOL Partililer Çambükü köyünü ziyaret ederek dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

HABER MERKEZİ

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü Köyü’nde, Taşova Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulmak isteniyor. Köylüler projeye karşı iki aydır direniyor. Köylülerin, OSB projesinin iptali istemiyle açtıkları davalar ise sürüyor. Süreç devam ederken söz konusu arazilere proje için kamyonlar ve kepçeler gelerek bağlara yol açtı, 30 yıllık zeytin ağaçları söküldü.

OSB projesine karşı direnen köylülere, Taşova Belediye Başkanı’nın aracıyla bir haber gönderdiği ve aklı başında 4 veya 5 kişilik heyet göndersinler görüşelim dediği ancak köylülerin ise belediye görüşmek istiyorsa köyümüze gelsin dediği öğrenildi.

BU BİR GASP PROJESİ

SOL Parti Amasya İl ve Taşova İlçe Örgütü de Çambükü Köyü’nü ziyaret etti. Ziyarete SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer de katıldı. Ziyaret sırasında konuşma yapan Başer, “Tarım arazilerine enerji şirketleri veya OSB arazisi yapmak için el konulması aslında bu halka, gıda bulamayan çocuklara bir nevi ihanet. Çünkü toplum açlığa terk ediliyor. Sonra yurtdışından büyük vergilerle besinler ithal ediliyor. Çambükü’nde üreten köylülerin ağaçları OSB kurulmak için sökülüp, gasp ediliyor. Biz tohumumuzu, toprağımızı, çocuklarımızın geleceğini bu şekilde mücadele ederek kazanacağız. Biz temiz gıda yemek istiyoruz, toprağımızdan sürülmemek istiyoruz. Siz hakkınızı arayan, emeğinin hakkını isteyen, toprağını bu ülkeyi koruyan insanlarsınız. Sizin burada mücadeleniz, yan yana duruşunuz tüm Türkiye’ye örnek oldu ve olmaya devam edecek. ” dedi.

Çambükü köyünde yaşan Güler Yılmaz da, “Biz sanki yabancı topraklarda yaşayan insanlarmışız gibi, bize ‘Devletin malını işgal ettiniz’ dediler. Biz neden diye soruyoruz. OSB’nin yapılmasına daha uygun araziler var. Bizim arazilerimizde yoncası, bamya, sebze ve ekin her şey yetişiyor. Meralarımız çok güzel. Biz hırsız değiliz. Tohumum için geleceğim için burada uğraşıyorum. Haksızsak biz seve seve toprağımızı veririz ama böyle bir durum yok. Bu çiftçiler bittikten sonra ne ekip biçtirecekler. Bu kış günü yaşadıklarımız hak mı? Ekim zamanı geldi kimse bize bir şey söylemiyor. Bamya zamanı gelecek ama bamya ekecek yer yok. Hayvanlara mahsul ekecek yer yok. Zaten zor şartlar altında çiftçilik yapıyoruz. Bir köyü yok etmek bu kadar kolay mı? Sonuna kadar kararlıyız biz bu köyü bırakmayacağız. Kimse bize başka köy vermeyecek o yüzden burayı terk etmeyeceğiz” diye konuştu.