Toplu namazların yasaklandığı cami avlusunda ‘katalog çekimi’ yapmak isteyen kardeşler, polis tarafından uzaklaştırıldı

Cami avlusunda ‘katalog çekimine’ izin verilmedi

Koronavirüs önlemleri kapsamında vakit namazları ve cuma namazlarının toplu şekilde kılınmadığı Avcılar’daki Merkez Ulu Camii’nin arka bahçesinde Instagram hesabı için modellik yapan kişi ile bunu görüntüleyen kardeşi, polis tarafından uzaklaştırıldı.

Camilerde toplu namaz kılınmasının yasaklanmasının ardından, Avcılar’da ilginç bir olay yaşandı. Bazı yurttaşlar polise şikâyette bulunarak, yasağın başladığı günden itibaren iki kişinin cami avlusuna bavulla geldiğini, arka tarafta kıyafet değiştirip, birbirlerinin fotoğraflarını cep telefonu ile çektiklerini söyledi. Sivil polisler bu şikâyet üzerine caminin çevresini kontrol ederken, iddia edildiği gibi iki kişinin gözlerden uzakta olan avlunun bir köşesinde fotoğraf çektiklerini ve yanlarında bir bavulun bulunduğunu fark etti.

Kardeşler Avcılar’da oturduklarını, kardeş olduklarını belirtirken, Instagram’daki bazı firmalar için birisinin modellik, diğerinin cep telefonu ile çekim yaptığını söyledi. Polis, böyle bir çalışmanın izinsiz yapılamayacağını belirterek, GBT sorgulamasını yaptığı kardeşleri camiden uzaklaştırdı. (DHA)