Keçiören'in Kavacık Subayevleri Mahallesi'nde bir cami inşaatı için çalışma başlatılan arazide, önce yangın çıktı sonra yanmayanlarla birlikte alandaki tüm ağaçlar kesildi. Belediyenin Fen İşleri Müdürü, “Bir dernek tarafından yapılan cami inşaatına belediye olarak destek verdiklerini ve çalışma sırasında ağaçların yandığını” söyledi.

Cami inşaatında ağaçları önce yaktılar, sonra kestiler

BirGün Ankara

Ankara'nın Keçiören İlçesindeki cami inşaatının bulunduğu alanda önce yangın çıktı, ardından da AKP’li Keçiören Belediyesi’nin çalışanları yananlarla birlikte tüm ağaçları kesti.

Keçiören'in Kavacıksubayevleri Mahallesi’ndeki Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yanındaki yeşil alanda bulunan çam ağaçları Kurban Bayramı'ndan önce yandı. Daha sonra yananların yanında yanmayan ağaçlar da kesildi. 10'a yakın ağacın kesilmesine tepki gösteren yurttaşlara, belediye çalışanları ağaç kesme izinlerinin olduğunu söyledi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI YAKMIŞ

BirGün’ün ulaştığı AKP’li Keçiören Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürü Abidin Arıkök, “O arazide arkadaşlar demir korkuluğu keserken herhalde oluşan kıvılcımdan dolayı otlar tutuşmuş. Yanan ağaçları arkadaşlarımız kesmişler ve kesilen ağaçların yerine yenileri dikilecek. Cami inşaatı için bir dernek ruhsat almış. Biz de Keçiören Belediyesi olarak bu inşaatın hafriyat çalışmasını yapıyoruz. Bizden destek talep edildiğinde belediye olarak cami ve okul inşaatlarına destek veriyoruz” diye konuştu.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir mahalleli ise “Belediye çalışanları cami inşaatına araçların girip çıkabilmesi için arazinin çevresindeki demir parmaklıklar kesilirken yangın çıktı. Bunun kontrollü bir yangın olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, demirlerin kesildiği alanda bir metre boyunda kurumuş otlar var ve demirlerin kesilmesiyle çıkan kıvılcımların bu otları ve ağaçları tutuşturmaması mümkün değil. Cami inşaatına başlanan arazinin 150 metre ilerisinde bir cami var zaten. Caminin imamı, kimsenin camiye gelmediği ve üç kişiyle namaz kıldıklarını söylüyor. Tüm bunlara rağmen cami inşaatına başladılar, rahat çalışmak için de ağaçları kestiler" dedi.