Bağcılar’daki bir caminin devrilen bahçe kapısı, 4 yaşındaki Suriyeli çocuğun ölümüne neden oldu. Camiyi yaptıran derneğin sekiz yöneticisi hakkında soruşturma başlatıldı. Bağcılar Evren Mahallesi Yaşar Acar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerinin girişimi ile aileye 400 bin lira ödenerek, şikâyetten vazgeçtiklerine dair imza alındı.

Cami kapısı üzerine devrildi, hayatını kaybetti: 4 yaşındaki çocuğun ölümü 'kan parası' ile kapatıldı

İstanbul'da, 4 yaşındaki Wassim Khallouf'un Yaşar Acar Cami’nin devrilen bahçe kapısının altında kalarak hayatını kaybetmesine ilişkin davada caminin yapımını sağlayan ve dosyada şüpheli olarak yer alan Bağcılar Evren Mahallesi Yaşar Acar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin yöneticilerinin olayı 'kan parası' ile kapattıkları öğrenildi.

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, 4 yaşındaki Wassim Khallouf Bağcılar 15 Temmuz Mahallesi'nde bulunan Yaşar Acar Cami’nin devrilen bahçe kapısının altında kaldı. Tesadüfen o noktada bulunan küçük çocuk hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.Soruşturma kapsamında, söz konusu caminin yapımını sağlayan Bağcılar Evren Mahallesi Yaşar Acar Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin sekiz yöneticisi şüpheli konumda yer aldı.

Savcılık soruşturması devam ederken dernek yetkilileri de harekete geçti. Küçük çocuğun hastane süreci ve defin sürecini takip eden yöneticilerden Hikmet Güllük ile Adnan Güllük bu süreçte, ailenin şikâyetten vazgeçmesi için girişimlerde bulundu.

Görüşmeler sonucunda aile ikna edilerek, 28 Kasım tarihli ‘İbra ve Feragatname Protokolü imzalandı. Türkçe ve Arapça olarak üç nüsha halinde düzenlenen protokole göre, ölen çocuğun ailesi kararlaştırılan ödemeyi almaları halinde, soruşturma dosyasında şikâyetçi konumda olmayacakları kaydedildi. Protokolde, ailenin, ölen çocukları nedeni ile maddi-manevi tazminat alma haklarının oluştuğu kaydedildi.

AİLE ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Protokole göre ölen çocuğun annesi Nashmieh Al Ali’ye (28) 175 bin TL, baba Bassel Alkhallouf’a (35) 175 bin TL, 6 yaşındaki ağabeyine ise 50 bin TL maddi-manevi tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Toplamda 400 bin TL’lik tutara karşılık, aile de dernek yöneticilerinden şikâyetçi olmadıklarını, başka herhangi bir haklarının da kalmadığını imza altına almış oldu.

Aile, Güneşli Polis Karakolu’na “şikâyetten vazgeçme” dilekçesi verildi.

Dilekçede şu ifadeler yer aldı: "Suça konu olayda oğlumuzun kaybından dolayı zararımız giderilmiş olup; maddi ve manevi tazminatımızı anne, baba ve kardeşi adına velayeten almış bulunmaktayız. İş bu sebeple şüpheli/şüpheliler hakkında şikayetimizden vazgeçmekteyiz. Yapılacak kovuşturmadaki aşamasında katılan olarak yer almak istememekteyiz. Yargılamada sanık/ sanıklara verilecek hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına muvafakatimiz vardır."