Camiye yapılan yardımı görevliler cebe indirmiş
Fotoğraf: DepoPhotos

HABER MERKEZİ

Yolsuzluk soruşturmasında adres bu kez İstanbul Fatih Camisi oldu. En az 20 yıldır zimmete geçirdikleri parayla arsa ve daire satın aldıkları iddia edilen üç kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

İstanbul Fatih Camisi’nde bazı görevlilerin yapılan yardımları en az 20 yıldır kendi hesaplarına geçirdiği iddia edildi. Artı Gerçek’in haberine göre zimmete para geçirme skandalı, 17 Kasım’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusuyla ortaya çıktı.


Fatih’in Eski Eserlerini İhya ve Koruma Derneği Başkanı İ. A.’nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada 22 yıldır yönetimdeki Ahmet Ali Rıza A., kardeşi Mahmut A. ve Recep Ö. Recep Ö. aynı zamanda derneğe bağlı Fatih Kur’an Kursu’nun da yöneticisi.

Kuruluşu 40 yıl geriye giden derneğin temel amacı, Fatih Kur’an Kursu’ndaki öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak.

EMLAK ZENGİNİ OLMUŞ

İddiaya göre ilk tespitler geçen yıl derneğin başkanlığına getirilen İ. A.’nın gelir gider kayıtlarını istemesiyle başladı. İ. A. ve beraberindeki üç kişi, Fatih Camisi’ndeki Cuma namazı çıkışı toplanan bağış parasının çok altında bir miktarın kayda geçtiğini belirledi. Ayrıca dernek odasındaki bir kutuda toplamda 1.100 gram altın bulundu. Defter taramalarında da geçen Ramazan ayında 336 bin lira toplanmasına rağmen 32 bin lira toplandığına dair makbuz hazırlandığı görüldü.

Şüphelilerin İstanbul Başakşehir, Bahçeşehir ve Kayaşehir ile Afyon’da çok sayıda tarla, arsa, daire ve dükkân aldıkları iddia edildi.