Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün siyasi ayağı devletin en tepesindeki şahıstır” sözlerine Erdoğan, “yatak odası” göndermesiyle yanıt verdi. CHP'li Özel, "Çamur sizin elinize bulaşacak" derken İmamoğlu da "FETÖ'cü olduğu iddia edilen danışmanı hangi bakanını bilet alarak İzmir'e davet etti?" diye sordu

Çamur elinize yapışacak

POLİTİKA SERVİSİ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamaları ile başlayan ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ tartışmaları sürerken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “FETÖ’nün siyasi ayağı Erdoğan’dır” sözlerine yanıt verdi. Partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, FETÖ'nün siyasi ayağının Kılıçdaroğlu olduğunu iddia etti.

“FETÖ'yü suç örtünü ilan eden ve kararda imzası olan benim” diyen Erdoğan, FETÖ'yü temsil eden kurum ve şahısların saldırılarına herkes şahittir. CHP bu işin neresindedir?” diye sordu. “FETÖ'nün siyasi ayağı bay Kemal'in yatak odasına girmiştir” diyen Erdoğan suçlamalarını şöyle sürdürdü: “Genelkurmay başkanları bildiriyi hazırladı. Çıkıp şunu söylesinler biz şu kadar FETÖ'cü ihraç ettik. Genelkurmay ve generaller önümüze gelir ve imzalar atılır. Ben de atmadım Milli Savunma Bakanları da atmadı. Bunlar nurculara atıyordu. Peki bunlara niye atmadınız?”

Erdoğan konuşmasında partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda, "FETÖ'nün siyasi ayağı CHP" başlıklı videoyu izletti.

‘ÇOCUKLARIM AÇ’ DEDİ, SUSTURULDU

Erdoğan’ın konuştuğu sırada işsiz olduğunu söyleyen bir yurttaş ise bağırarak sorunlarını anlatmaya çalıştı. Bağıran kişi, “Ben 15 Temmuz’a katıldım diye beni işimden ettiler. Çoluk çocuğum aç. Bana yardım edin. Mahkeme kararını tanımıyorlar” dedi.

NEDEN GEREĞİNİ YAPMADIN?

Erdoğan’ın sözlerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Çamuru karşı tarafa atmadan önce iyi düşünün sayın Erdoğan, önce sizin elinize bulaşacak" sözleriyle yanıt verdi. MİT'in MGK'ya yapmış olduğu sunumlarda FETÖ’nün orduya yerleştiği uyarısında bulunduğunu aktaran Özel, “Erdoğan benim de imzam var diyor. İmzan var da, ne yapman gerekiyor? Gereğinin yapılmasını sağlamak. Başbuğ'a neden FETÖ'yle mücadele etmedin diye soruyor. İlker Başbuğ adına cevap veriyorum, senin döneminde kaç tane silahlı kuvvetlerden ihraç oldu? Cevap 32. İlker Başbuğ'dan sonra görev yapanlar neden muaf? Kahraman Hulusi Akar, devletin başı bir soru soruyor, döneminde kaç tane ihraç oldu?" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de seslenerek, Bahçeli’nin 15 Temmuz gecesi sokağa çıkılmasının yanlış olduğunu söylediğini hatırlattı.

HANGİ BAKAN DAVET ETTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Erdoğan'ın AKP grup toplantısında izlettiği "İmamoğlu'nun danışmanı FETÖ imamı çıktı" videosuna sert tepki gösterdi. İmamoğlu, "Söz konusu kişi Erkan Karaaslan, hem AK Parti döneminde hem de ben Beylikdüzü Belediye Başkanı'yken hizmet eden konumdaydı" ifadelerini kullandı. İmamoğlu, “İnanmak istemedim. Çok üzüldüm, ülkem adına utandım. Bahsi geçen vatandaşımız benim danışmanım değil, hizmet ettiği çok sayıda kamu kurumu var. Ak Parti döneminden yani 2012'den beri hizmet eder bir konumdaydı. Bizim dönemimizde de belediyeye bir kısım hizmetler verdi. Bunlar kayıtlı. Soruşturmaya bile gerek duyulmadı. Sayın Cumhurbaşkanı'na soruyorum: 31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti? Hem de bilet alarak. İki, ilave ediyorum hali hazırda kabinenizde bulunan bu bakan "İmamoğlu'na öncelikle FETÖ yoksa yolsuzluk suçu at amacımız onları bitirmek" dedi mi demedi mi?” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Erdoğan’dan talep ettiği randevuyu da geri çektiğini söyledi.