Ankara Barosu, Gezi Davası tutuklusu ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması talebiyle Ankara Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen avukatlara yönelik polis müdahalesine ilişkin, “Meslektaşlarımızı darp eden kolluk kuvvetleri, adliye kapısını kapatarak saldırıya göz yuman güvenlik görevlileri ve hukuka aykırı emri veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı.

Kaynak: ANKA
'Can Atalay serbest bırakılsın' çağrısında bulunan avukatlara polis müdahalesine Ankara Barosu'ndan  tepki

Ankara Barosu, Can Atalay’ın serbest bırakılması talebiyle bugün Ankara Adliyesi önünde açıklama yapmak isteyen avukatlara yönelik polis müdahalesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“08.06.2023 tarihinde Ankara Adliyesi önünde, meslektaşımız Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa’ya aykırı olarak tahliye edilmemesi nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen, aralarında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu avukatlar emniyet güçleri tarafından darp edildi. Meslektaşlarımızı darp eden kolluk kuvvetleri, adliye kapısını kapatarak saldırıya göz yuman güvenlik görevlileri ve hukuka aykırı emri veren yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.

“MESLEKTAŞLARIMIZI HUKUKSUZLUĞA TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Kamu gücünü kötüye kullanarak yapılan müdahale, Can Atalay'a karşı yapılan hukuksuzluğun üstünü örtme ve hak savunucularını sindirme çabasıdır. Ancak bilinmelidir ki meslektaşlarımızı hukuksuzluğa teslim etmeyeceğiz. Ankara Barosu, dün olduğu gibi bugün de Anayasa’ya aykırı her türlü müdahalenin tam karşısında duracaktır.”