Can Oflaz, Yanamam ile dinleyiciyle buluştu: "İçimden gelene fokuslanıyorum"

Cihangir KÖROĞLU

Alternatif müziğin önemli temsilcilerinden Can Oflaz, Yanamam isimli single çalışması ile dinleyicilerle buluştu. İlk kez sözü, müziği, düzenlemesinin tamamı kendisine ait olan şarkı, yeni albümünün de habercisi niteliğinde. Şarkılık bir albüm hazırladığını belirten Oflaz ile müzik serüvenini konuştuk.

Yeni şarkısı Yanamam ile dinleyiciyle buluşan müzisyene hislerini sorduğumuzda, “Doğru zamanmış gibi. Şarkı paylaşmadığım dönemde hep bunu düşündüm aslında. Zaman kavramı hepimiz için pandemiden dolayı bence çok değişti. Doğru zaman dediğim şey aslında her şeyden bağımsız olarak üretimimin yüzde yüz içime sindiği zamanmış, bunu anladım. Bir yandan da dinleyicilerime sanatımı, sesimi, üretimimi paylaşabiliyor olmak inanılmaz özgürleştirdi beni. Bu yüzden yeni paylaşacağım şarkılarıma daha da heyecanlanıyorum” cevabını veriyor.

Yanamam isimli parça Oflaz’ın yeni çıkaracağı albümünün de habercisi niteliğinde. Müzisyen, albümdeki diğer şarkıların da evrilen müzik anlayışından izler taşıdığını belirtiyor. Oflaz, “Şu an aktif bir şekilde albümümü hazırlıyorum, Yanamam albümümün sadece bir parçası. 10 şarkı olacak toplamda, ve hepsinin yazım aşaması, prodüksiyon aşaması bambaşka ve bu da bana inanılmaz bir kreatif alan tanıyor” diye konuşuyor.

can-oflaz-yanamam-ile-dinleyiciyle-bulustu-icimden-gelene-fokuslaniyorum-971222-1.

KÜÇÜCÜK HAYALİN EVRİMİ

Sözü yeni çıkacak albümündeki esin kaynaklarına getiriyoruz. Elinden geldiğince açık olmaya çalıştığını ifade eden müzisyen, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Bu günlük yaşadığımız sıkıntılardan da doğabiliyor, ya da bir arkadaşımla sohbetimiz sırasında ortaya çıkan şeyden de doğabiliyor. Bir yandan kendi stüdyomda ürettiğim için, bu stüdyoyu ilk kurduğum halimden de esinlendiğimi düşünüyorum. Küçücük bir hayalin nereye evrildiğini görünce, en ufak bir melodinin bir şarkıya dönüşmesi ve bunu konserlerde dinleyicilerimle bağıra çağıra söylediğimde o enerjinin ne olduğunu bilmem de bir esinlenme kaynağı olabiliyor.”

Müzisyene son olarak pop müziğin geleceğini nasıl gördüğünü soruyoruz. Pop olarak nitelendirilen şeyin çok göreceli bir şey olduğunu söyleyen Oflaz, “Benim sevdiğim ve bildiğim pop müzisyenleri arasında Michael Jackson, Justin Timberlake gibi isimler var hep” diyor. Oflaz, düşüncelerini söyle aktarıyor: “Ben bir müzik aktarıcısı olarak içimden gelene fokuslanmaya çalışıyorum. Üretirken şimdi bir rock şarkı yapayım, iyi bir pop şarkısı yapayım demiyorum hatta diyemiyorum. Ortaya koyduğum şarkının türüne her zaman dinleyici karar veriyor bence. Ben müziğin geleceğini gerçekten sınırsızca müzik yapanların, kendini geliştirenlerin ve bu uğurda çalışmaktan vazgeçmeyecek cesur müzisyenlerin oluşturacağını hissediyorum.”