Canada Okulları Moda Kampüsü’nde görevli bir öğretmen maaş alamadıkları için öğretmenlerin derse girmediği ortaya çıkmıştı. Aynı durumun Ulus kampüsünde de yaşandığı öğrenildi. Kampüste sene başından beri maaşların aksaması yüzünden sürekli öğretmen değişimi yaşandığı, buna rağmen okulun İstanbul’un birçok yerinde reklam yaptığı öğrenildi. BirGün’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir öğretmen ve bir veli okulda yaşanan […]

Canada Okulu’nda maaş yok!

Canada Okulları Moda Kampüsü’nde görevli bir öğretmen maaş alamadıkları için öğretmenlerin derse girmediği ortaya çıkmıştı. Aynı durumun Ulus kampüsünde de yaşandığı öğrenildi. Kampüste sene başından beri maaşların aksaması yüzünden sürekli öğretmen değişimi yaşandığı, buna rağmen okulun İstanbul’un birçok yerinde reklam yaptığı öğrenildi.

BirGün’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir öğretmen ve bir veli okulda yaşanan sorunları anlattı.

Öğretmen değişimlerinden şikayet eden I.S. isimli veli şunları anlattı:

“Ulus anaokulunda sene başından beri finansal sorunlar nedeniyle sürekli öğretmen değişimi yaşanırken, şimdi de toplu grevler görmeye başladık. Öte yandan İstanbul’un pahalı alanlarında okulun açık hava reklamlarını görüyoruz. Öğretmen, öğrenci ve velilere bunu yasatırken reklam konusunda da hiçbir çekinceleri olmaması düşündürücü. Bence önüne gelenin okul açmaması konusunda bu ve buna benzer vakalar örnek oluşturuyor.”

İsmini vermek istemeyen bir öğretmen ise sürekli baskı altında olduklarını söyledi. Öğretmen şunları aktardı:

“Sene başından beri biz sıkıntı yaşıyoruz. Ama asıl sorun okulun tutumu. Sesinizi çıkardığınız anda bastırıyorlar ve mobbing yapıyorlar. Maaşını isteyenin maaşı ödenmiyor. Ocak ayında bize bir ödeme planı çıkarıldı. Her ayın 1’i ile 7’si arasında maaşımızı almamız gerekiyor. Hiçbir zaman o sürede ödeme yapılmadı. Şu an iki maaş alacağımız var. Şu an Mayıs’ın 10’uncu günündeyiz. Nisan ayının 29’unda veya 30’unda ödeme yapılması gerekiyordu ama yapılmadı.”

Öğretmen kendilerine ekonomik krizin bahane edildiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Bize durumlarının olmadığını söylüyorlar ama Adana’da yeni bir kampüs açıldı. Gelecek sene İzmir’de yeni bir kampüs açılması planlanıyor. İstanbul’un birçok yerinde reklamlarını görüyoruz. Yani bize para olmadığını söylüyorlar. Kiramız var, faturamız var, herkesin ayrı bir derdi var. Ayrıca sene başından beri bizimle kimse konuşmadı.”

Öğretmenler olarak öğrenciler mağdur olmasın diye okulun son günün beklediklerini söyleyen öğretmen “21 Haziran’da herkes notere gidecek ihtar için. Bir öğretmenimiz velilerine maaş durumundan dolayı derslere gelmediğini söylemiş. Bunu veli okulun sahiplerine yolluyor. Şu anda o öğretmen işten çıkarıldı. Biz de okulun bitmesini ve bu cehennemden kurtulmayı bekliyoruz” diye konuştu.