İçki yasağı kararına il hıfzıssıhha kurulunda bulunan CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da onay verdiği ortaya çıktı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, açıklama yaparak, içki satılmasının yasaklanmasına ilişkin karardan imzasını geri çektiğini duyurdu

Çanakkale Belediye Başkanı, 'içki satışı yasağı' kararından imzasını geri çekti

Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük tam kapanmayla ilgili İçişleri Bakanlığı, 30 Nisan'da bir genelge yayınlandı.

Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, genelgeyi dayanak alarak, "Tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olmasına, market ve bakkal gibi yerlerde alkollü ürünün satılmaması" kararı verdi. Kararda, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın imzasının da bulunması sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Gökhan, yaptığı açıklamada, içki satışının yapılmamasına yönelik karardan imzasını geri çektiğini bildirdi.

Yazılı açıklama yapan Ülgür Gökhan, şunları ifade etti:

"30/04/2021 gecesi saat 22.00’de evimde dinlenirken kapım çalınarak tarafıma imzalatılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararını ertesi gün inceleme fırsat buldum. Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 30/04/2021 tarih, Karar No:4/L sayılı kararının 4.ve 5.maddelerinin İçişleri Bakanlığının 30/04/2021 tarih ve 7770 sayılı Genelgesine uygun olmadığı tarafımca görülmüştür.

4.madde; Ticari faaliyetler için, Merkez ilçede nöbetçi döviz bürolarının Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenerek ilan edilmesine ve ilan edilen döviz bürosunun açık bulundurulmasına, Kaymakamlıklarımız tarafından ihtiyaç olduğu tespit edilmesi durumunda da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından her ilçede bir adet olacak şekilde nöbetçi döviz bürolarının belirlenerek ilan edilmesine ve ilan edilen döviz bürosunun açık bulundurulmasına,

5. madde; Tam kapanma döneminde tekel büfelerinin kapalı olmasına, market, bakkal, büfe gibi yerlerde de alkol ürünü satılmamasına,

Maddelerinin 7770 Genelgede yer almadığından, Hıfzıssıhha Kurul Kararında bu maddelerin bulunmasının yersiz olduğu kanaatimdeyim. Bu nedenle, karardaki imzamı 4. Ve 5.maddelere ilişkin olarak geri çektiğimi ve karardaki oybirliği ibaresinin oyçokluğu olarak düzeltilmesi hususunu bilgilerinize sunarım.

canakkale-belediye-baskani-ndan-icki-yasagina-onay-aciklamasi-yasaga-karsiyim-imzalamak-zorundasiniz-871760-1.

Öte yandan Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre Gökhan, "Alınan kurul kararında sadece alkol satışının yasaklanması yok. Diğer olumlu kararlar da var. Kamu görevlisi olarak imzalamak zorundasınız" demişti. Gökhan, söz konusu yasağa karşı olduğunu da sözlerine eklemişti.

Öte yandan İzmir, Aydın, Bolu belediyeleri, yasak kararlarında imzaları olmadığını açıklamıştı.