Çanakkale Köprüsü'nün 1 hafta ücretsiz olması nedeniyle Çanakkale-Boğaz hattındaki feribot seferlerinin azaltılması yurttaşları mağdur etti. Yurttaşlardan gelen tepkiler üzerine firma geri adım atarak sefer saatlerine ek yapıldığını duyurdu.

Çanakkale-Boğaz hattındaki feribot seferleri azaltıldı, tepkiler üzerine firma geri adım attı

Berkay SAĞOL

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılması ve araçlara bir hafta boyunca ücretsiz olmasıyla birlikte; GESTAŞ A.Ş tarafından Gelibolu – Lâpseki feribot sefer sayıları ve Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattındaki seferler seyrekleştirildi. Feribot seferlerinin seyrekleştirilmesiyle yaya olarak binen yolcular mağduriyet yaşadı. Firma, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine açıklama yaparak ek gece seferlerin konulduğunu açıkladı.

Çanakkale’de çalışanlar evlerine ve işyerlerine gidip dönmekte büyük problemler yaşadı. Çanakkaleli bir yurttaş, “Bu feribot seferlerini yalnızca arabalar kullanmıyor. Çalışan kişiler ve memurlar hiç düşünülmemiş. Feribot sefer saatleri değiştirilirken yayalar tamamen göz ardı edilmiş. İnsanları mağdur etmeyin. Herkesin arabası yok vardiyalı çalışanlar mağdur oluyor” dedi.

Daha önce saat başı olan Eceabat seferleri iki saatte bir düzenlenmeye başladı. 45 dakikada bir olan Kilitbahir seferlerinde ise daha büyük bir seyreklik var. Kilitbahir'den Çanakkale'ye düzenlenen feribot seferlerinde, 07.30, 08.00 ve 09.00 saatlerinden sonra 6 saatlik bir boşluk sonrasında ilk sefer saat 15.00’da. Çanakkale'den Kilitbahir'e düzenlenen seferlerde ise, saat 08.00 ve 08.30’dan sonra yine yaklaşık 6 saatlik bir boşluk var.

Çanakkale Köprüsü'nden geçişin yapıldığı Gelibolu-Lâpseki hattında da sefer sayıları azaltıldı. Yeni sefer saatlerine göre; Lâpseki’den Gelibolu’ya günün ilk seferi 07.20’de yapılacak; gece 00.00’dan sonra ise sefer yapılmayacak. Feribot seferlerinin özellikle saat 10.00 itibariyle akşam saat 18.00’a kadar 2 saatte bir yapılacak olması dikkat çekti. Gelibolu-Lapseki arasında ise günün ilk sefer sabah saat 06.00’da yapılacak, son sefer ise 23.00’da gerçekleşecek. Sabah saat 09.00 ile 17.00’a kadar ise feribot seferleri 2 saatte bir gerçekleşecek.

GECE SEFERLERİ TEKRAR BAŞLADI

Deniz ulaşım firması, kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine açıklama yaparak ek gece seferlerin konulduğunu açıkladı. Duyuruda feribot seferlerin halen yeterli olmadığı görüldü. Firmadan yapılan açıklama şu şekilde:

"Çanakkale-Eceabat Hattı'nda yolcu talepleri göz önünde bulundurularak tarifeye Çanakkale'den saat 01.00, Eceabat'tan saat 02.00 seferleri eklenmiştir. Kilitbahir-Çanakkale Hattı'nda, Kilitbahir'den saat 09.15 seferi 09.00, Kilitbahir'den saat 16.30 seferi 17.15, Eceabat'tan saat 18.00 seferi 17.45 olarak güncellenmiştir. Gelibolu-Lapseki hattındaki sefer saatlerinde de güncelleme söz konusudur."