Çanakkale Valiliği, Onur Yürüyüşü de dahil olmak üzere bir dizi programın gerçekleşeceği 'Onur Haftası' etkinliklerini yasakladı. Onur Yürüyüşü, İFAM-Akıncılar ve Yesevi Alperenler Teşkilatı isimli oluşumlar tarafından hedef gösterilmişti.

Çanakkale'de hedef gösterilen Onur Haftası etkinlikleri yasaklandı

Çanakkale Valiliği, gericiler tarafından hedef gösterilen Onur Haftası etkinliklerini yasakladı.

Onur Yürüyüşü de dahil olmak üzere, bir dizi etkinlik ile kutlanması planlanan Onur Haftası etkinlikleri nedeni ile Çanakkale Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizde 13-17 Haziran 2022 tarihlerinde düzenleneceği belirtilen ve sosyal medya aracılığıyla da duyurulan etkinlik, toplantı ve yürüyüşe Valiliğimizce izin verilmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ

Muaf Çanakkale LGBTİA+ İnisiyatifi tarafından organize edilen Onur Haftası programı bir süre önce sosyal medya üzerinden duyurulmuştu.

Duyurunun ardından, Milli Gazete “Sapkın faaliyet” olarak niteleyerek sayfalarına taşıdığı etkinlikler, kısa süre sosyal medyada gündem oldu.

İFAM-Akıncılar isimli oluşum ve Yesevi Alperenler Teşkilatı da Çanakkale’de Onur Haftası sebebiyle düzenlenmek istenen Onur Yürüyüşü’nü hedef gösterdi. Oluşumlar, Onur Yürüyüşü düzenlemek isteyen insanları ‘ahlaksızlıkla’ suçlayarak Çanakkale Valiliği’ne yasaklama çağrısında bulundu.

Muaf Çanakkale LGBTİA+ İnisiyatifi, hedef gösterilmelerinin ardından açıklama yaptı. Açıklamada "Yaşamımızı tehdit edenlerden, zorbalıklarıyla hayatı bize zindan edeceğini sananlardan, devlet eliyle beslenen kin ve şiddetten kormuyoruz" ifadeleri kullanıldı.